Városlista
2024. október 13, vasárnap - Kálmán

Hírek

2023. Július 10. 15:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

36 migránst zsúfolt be a furgonjába egy embercsempész, akit a 8-ason kaptak el

36 migránst zsúfolt be a furgonjába egy embercsempész, akit a 8-ason kaptak el

Elfogtak a 8-as úton egy svéd embercsempészt, aki 36 migránst zsúfolt be a furgonjába - közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, a rendőrök a 8-as számú főút litéri elágazásánál állították meg a magyar rendszámú kistehergépkocsit. A 36 illegális migráns közül 15 török, 11 szír, 9 marokkói, egy pedig kirgiz állampolgárnak vallotta magát. Magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét egyikőjük sem tudta hitelt érdemlően igazolni - tudatta a rendőrség.

A sofőrt a rendőrök elfogták; embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás ellene. "Az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről az egyenruhások a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek" - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 12. 08:16, szombat | Belföld

Orbán Viktor megfizethető lakhatást, egymilliós jövedelmet és munkáshitelt ígért

Demján Sándor pedig kisvállalkozóknak szóló programról beszélt.

2024. Október 12. 08:14, szombat | Belföld

Orbán Viktor: Albániának már régen bent kellene lennie az EU-ban

Albániának már régen bent kellene lennie az Európai Unióban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, az Edi Rama albán kormányfővel folytatott tárgyalása után adott sajtónyilatkozatában.

2024. Október 11. 07:17, péntek | Belföld

A világ 20 legjobb postája közé került a Magyar Posta

Az Egyetemes Postaegyesület (UPU) megalapításának 150. évfordulója alkalmából nyilvánosságra hozta a világ postáinak fejlettségi szintje alapján összeállított éves listáját.