Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2024. Július 11. 07:55, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

A Veszprém HC meghívást kapott férfi kézilabda klubvilágbajnokságra

A Veszprém HC meghívást kapott férfi kézilabda klubvilágbajnokságra

A Veszprém HC szabadkártyával részt vehet a férfi kézilabda klubvilágbajnokságon.

A nemzetközi szövetség (IHF) szerdán honlapján jelentette be, mely együttesek szerepelnek majd a szeptember 27. és október 3. között Egyiptomban megrendezésre kerülő kilenccsapatos viadalon.

A közlés szerint az elmúlt három kiírásban aranyérmes német SC Magdeburg mellett a Bajnokok Ligája-győztes, ötszörös klubvilágbajnok spanyol Barcelona, valamint a szabadkártyás Veszprém képviseli majd Európát. Afrikából a házigazda al-Ahli és az ugyancsak egyiptomi Zamalek, Ázsiából a szaúdi Halizs, a közép- és dél-amerikai régióból pedig a brazil Taubaté már szintén biztos résztvevője a viadalnak. Az észak-amerikai és karibi régió selejtezőtornáját ezen a héten New Yorkban, míg az óceániai kvalifikációs versenyt jövő héten rendezik Canberrában.

A veszprémiek eddig egyszer, 2015-ben vettek részt a klub-vb-n, akkor ezüstérmet szereztek.

Egyiptom 2007 óta először ad majd otthont az immár 17. klubvilágbajnokságnak, melyen a kilenc csapat három háromcsapatos csoportban küzd majd egymással, az elsők mellett a legjobb második jut majd elődöntőbe.

Címkék: kézilabda, veszprém

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:42, péntek | Sport

Férfi kézilabda klubvilágbajnokság - A Veszprém hosszabbításban megnyerte a döntőt

A Veszprém HC nyerte az Egyiptomban rendezett férfi kézilabda klubvilágbajnokságot, mivel hosszabbítás után 34-33-ra legyőzte az előző három alkalommal aranyérmes német SC Magdeburgot a csütörtöki döntőben.

2024. Október 04. 07:34, péntek | Sport

Nagyot küzdött, de kikapott a Fradi a Tottenhamtól

Második mérkőzését is elvesztette a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga alapszakaszában: a magyar bajnok csütörtökön hazai pályán 2-1-re kapott ki az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspurtól.

2024. Október 03. 21:55, csütörtök | Sport

Világsztárokkal érkezik a Rallycafé őszi lapszáma

Kalle Rovanpera, Johan Kristoffersson, Nani Roma és Valtteri Bottas egyaránt hosszabb interjút adott a Rallycafe Magazin idei harmadik számának.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Sport

Nemzetek Ligája - Húszezer euróra büntették a magyar szövetséget

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 20 ezer eurós (8 millió forintra) büntetéssel sújtotta a magyar szövetséget (MLSZ) a szurkolók viselkedése miatt.