Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2024. Augusztus 01. 07:47, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Országos autóbuszos személyszállítási eljárás indul

Országos autóbuszos személyszállítási eljárás indul

Magyarország kormánya elkötelezett az autóbusszal végzett országos, regionális és elővárosi személyszállítási közszolgáltatás magas színvonalú biztosítása mellett, ennek érdekében Magyarország teljes területén az autóbusszal végzett helyközi személyszállítási közszolgáltatási szerződés megkötésére irányuló nyílt, tárgyalásos pályázati eljárás indul az Európai Unió személyszállításra vonatkozó szabályainak megfelelően - közölte a Nemzeti Koncessziós Iroda szerdán az MTI-vel.

Alapvető cél, hogy a közösségi közlekedés szolgáltatásközpontú, megbízható, magas színvonalú és átlátható módon ellentételezett, az állampolgárok igényeit és a költségvetés teherbíró képességét figyelembe vevő egységes közszolgáltatási személyszállítási rendszerként működjön - írták.

Kiemelték: az új, országos személyszállítási szolgáltatás célja, hogy biztosítsa a folyamatosan magas színvonalú közszolgáltatást, a közösségi közlekedés társadalmi és gazdasági elsőbbségének érvényre jutását az egyéni közlekedéssel szemben, valamint az európai uniós követelményeknek megfelelést az országos, a regionális és az elővárosi személyszállításban.

A jövőbeli szolgáltatót az Európai Unió hivatalos lapjában előzetes tájékoztató közzétételével induló eljárásrendben, átlátható, tárgyalásos pályázaton választják ki - ismertették.

A transzparens pályázat eredményeként létrejövő közszolgáltatási szerződés alapján az országos személyszállítási közszolgáltatást továbbra is magas színvonalon biztosítják 2025-től Magyarország teljes területén - tudatta a Nemzeti Koncessziós Iroda.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.