Városlista
2024. október 12, szombat - Miksa

Hírek

2023. Augusztus 10. 07:00, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

Videókampánnyal buzdít véradásra a Magyar Vöröskereszt

Videókampánnyal buzdít véradásra a Magyar Vöröskereszt

Véredben van a segítség! elnevezésű videókampánnyal buzdít véradásra a Magyar Vöröskereszt.

A szervezet csütörtöki közleményében azt írta, a kampánnyal azt szeretnék bemutatni, hogy egy egyszeri véradással három életet is megmenthet egy véradó.

Mint írták, a magyarországi vérkészlet biztosításához naponta 1600-1800 önkéntes véradóra van szükség, azonban az önkéntes véradás ki-kimarad a nyári teendők és programok közül. Ennek ellensúlyozására szervez nyári mozgósító kampányt a Magyar Vöröskereszt, amelyhez idén partnerként egy kreatív ügynökség is csatlakozott.

A közlemény idézi Váradi Mariannt, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezésért felelős szakmai vezetőjét, aki elmondta, az önkéntes véradás különösen fontos társadalmi ügy. A véradást követően a háromféle vérkészítmény segítségével akár három beteg gyógyulását segíthetik.

Hozzátette: a Magyar Vöröskereszt csapata folyamatosan keresi az újszerű megoldásokat, hogy mindezt bemutassák és érzékeltessék. Bíznak abban, hogy a Véredben van a segítség! kampány jó eszköz ehhez, és minél többen éreznek motivációt az önkéntes véradáshoz.

Címkék: védarás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 12. 08:18, szombat | Életmód

Duna House: 43 millió forintra nőtt a lakások átlagára

Országos átlagban már 43 millió forinthoz közelít az otthonteremtésre fordított összeg, amennyiben egy élhető, megközelítőleg 57 négyzetméteres lakás vásárlását tervezi a vevő - tudatta a Duna House pénteken az MTI-vel.

2024. Október 11. 07:19, péntek | Életmód

Han Kang dél-koreai író kapja az irodalmi Nobel-díjat

Han Kang dél-koreai írónőnek ítélte oda idén az irodalmi Nobel-díjat a Svéd Akadémia, amely csütörtökön Stockholmban jelentette be döntését.

2024. Október 11. 07:16, péntek | Életmód

Agrometeorológia: a talaj kellően nedves az őszi vetések számára

A talaj kellően nedves az őszi vetések számára, a hét végétől a többé-kevésbé napos időben pedig jól lehet majd haladni az őszi mezőgazdasági munkákkal - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

2024. Október 10. 08:15, csütörtök | Életmód

A Szent Péter-bazilika főoltárának restaurálása évszázados titkokat tárt fel

Kétszáz éves graffiti feliratokat és egy gyerekcipőt is találtak restaurálás közben a Szent Péter-bazilika főoltára baldachinjánál, amelyet október 27-én nyitnak meg újra