Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Február 20. 15:49, hétfő | Belföld
Forrás: NAV

3 millióra megvágta a NAV, a helyszínen leszámolta és fizetett a cigicsempész

3 millióra megvágta a NAV, a helyszínen leszámolta és fizetett a cigicsempész

Nem okozott gondot a helyszínen megfizetni a több mint hárommilliós bírságot annak a férfinak, akinél csaknem ezer doboz csempészcigarettát találtak a NAV-osok.

A keleti határon, Lónyánál ellenőrizték a pénzügyőrök azt a sofőrt, aki mindössze két doboz cigarettáról tett bejelentést. Ella, a szolgálati kutya pillanatok alatt rácáfolt a sofőr állítására, amikor átvizsgálták az autót, amiben kettő helyett csaknem ezer doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta lapult.

A csomagtér tolóajtajából, az oldalkárpitokból, a pótkerékből és a motortér esőcsatornájából egymás után szedték ki a pénzügyőrök a csempészárut. A férfi minden kartonra azt mondta, hogy az övé, majd minden további nélkül a helyszínen kifizette a több mint hárommillió forintos bírságot. Ezzel azonban az eljárásnak még nincs vége, a NAV munkatársai – a csempészcigaretta lefoglalása mellett – feljelentést tettek költségvetési csalás gyanúja miatt.

Címkék: cigarettacsempész, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.