Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. December 23. 07:38, péntek | Belföld
Forrás: mti - MTI Fotó: Bodnár Boglárka

4,5 milliárdos uniós forrásra pályázhatnak karitatív szervezetek

4,5 milliárdos uniós forrásra pályázhatnak karitatív szervezetek

Uniós forrás vált elérhetővé karitatív szervezeteknek, a 4,5 milliárd forintból új eszközöket vásárolhatnak vagy telephelyet alakíthatnak ki

- tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a MTI-t. Soltész Miklós elmondta: pályázni folyamatosan lehet 2019-ig vagy a keret kimerüléséig, az első határidő pedig január 31.

Hangsúlyozta: az EU-s forrás lehetőséget ad a szervezeteknek arra, hogy jobb felszerelésekkel segíthessék, láthassák el az embereket vagy baj esetén menthessék őket.

Soltész Miklós felidézte, hogy hat éve vezették be az első jelentős változtatásokat a Karitatív Tanácsban, ennek következtében szorosabb lett a szervezetek, valamint a kormány együttműködése. Példaként említette, hogy katasztrófák esetén együtt lépnek fel, valamint közös telefonszámon várják az adományokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk