Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Április 03. 14:07, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

A drágább benzin miatt nő a kenyér ára

A drágább benzin miatt nő a kenyér ára

Tovább folytatódik az üzemanyagár-emelkedés hazánkban. Holnaptól öt forinttal nő a benzin ára, így harmadik hete ismét csúcsot dönt a benzinár.

A benzin országos átlagos ára 450 forintra emelkedik. A gázolaj átlagára 442 forint marad.Az újabb emelés miatt a boltokban is magasabb árakkal találkozhatunk majd: a növekvő üzemanyagköltségek miatt ugyanis a pékek kénytelenek drágábban adni a kenyeret.

Werli József, a Magyar Pékszövetség szakmai titkára azt mondta a Magyar Hírlapnak: az elmúlt időszakban az üzemanyagárak emelkedése jelentősen megnövelte a sütőipari vállalkozások költségeit. „A vállalkozások eddig is csupán egyszázalékos nyereséggel dolgoztak, az egyre dráguló üzemanyagok miatt azonban mára sokan a tönk szélére sodródtak. A csődhullám csupán a sürgős és jelentős mértékű áremeléssel kerülhető el”. A szakember megjegyezte: itt elsősorban az átadási árak emeléséről van szó, ami elvileg nem érinti a fogyasztói árakat, hiszen azt a kereskedők határozzák meg. Azonban a szükségessé vált, jelentős mértékű áremelést nagy valószínűséggel a kereskedők áthárítják majd a fogyasztókra, így a közeljövőben drágább kenyérrel találkozhatunk a boltok polcain. A drágulás mértéke vállalkozásonként változhat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk