Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2017. Március 26. 13:02, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

A Tiszta szívvel kapta a legjobb játékfilm díját Bécsben

A Tiszta szívvel kapta a legjobb játékfilm díját Bécsben

Till Attila Tiszta szívvel című alkotása kapta a legjobb játékfilm díját, Tarr Bélát pedig életműdíjjal tüntették ki a Bécsben megrendezett Let\'s CEE Filmfesztiválon - közölte vasárnap a Magyar Nemzeti Filmalap.

A filmfesztivál díjátadó ünnepségét szombaton este tartották a bécsi Uránia moziban. Az ötnapos mustrán 141 közép- és kelet-európai filmalkotást vetítettek az osztrák fővárosban és más helyszíneken.

A legjobb játékfilmnek járó Uránia Csillaga-díjat Till Attila Tiszta szívvel című alkotásának ítélte oda a szakmai zsűri. Az elismerést a film főszereplője, Fenyvesi Zoltán vette át az ünnepségen.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült, kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló Tiszta szívvel már a világ számos filmfesztiválján sikert aratott: Szerbiában, Luxemburgban, Amerikában, Németországban, Görögországban, Franciaországban és Egyiptomban is díjazták a szakmai zsűrik és a közönség egyaránt. Az akcióvígjáték az Oscar-díjas Saul fia című filmet gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével - ismertette a közlemény.

A bécsi díjátadó gálán nagy hatású filmes munkássága elismeréseként Tarr Bélát életműdíjjal tűntette ki a Let's CEE Filmfesztivál. A világhírű filmes, aki személyesen vette át a díjat, vasárnap "A filmkészítés művészetéről" címmel mesterkurzust tart. A rendezvényen levetítik A torinói ló című utolsó filmjét, amely számos más elismerés mellett 2011-ben a zsűri nagydíját is elnyerte a Berlinalén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni