Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Szeptember 15. 07:23, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Adókedvezményért sem kell az átlátható ingatlanbefektető

Adókedvezményért sem kell az átlátható ingatlanbefektető

Hiába mutatkozik fokozott érdeklődés a szabályozott ingatlanbefektetési társaságok, vagyis szitek iránt; egyelőre még egy cég sem választotta ezt a működési formát.Magyarországon július óta lehet ilyen cégeket alapítani.

Ezeknél a társaságoknál kötelező a tőzsdei bevezetés, így működésük nagyobb átláthatóságot igényel. A KBC Securities vállalatfinanszírozási igazgatója a Gazdasági Rádiónak azt mondta, egy jól működő modellről van szó, ami idehaza is sikeres lehet, nem mellékesen segítheti a tőkebevonást az ingatlanszektorba. Hegyi Ádám a brókercég és a Budapesti Értéktőzsde közös konferenciája után beszélt arról is, hogy a szitek egyik legfőbb előnye a kedvező adózásban rejlik. Az, hogy ez ténylegesen mit fog hozni a tőkepiacok szempontjából, az a következő néhány évben fog kiderülni. A kérdés, hogy hogyan fogják használni ezt az eszközt a piaci szereplők. Számos olyan kritérium van, amit fontos kihangsúlyozni. A legfontosabb a méret kritériuma , a jogszabály le is írja, hogy egy minimális, 10 milliárd forintos tőkekövetelményt támaszt a szitekkel szemben, ami önmagában komoly szűrőt jelent, abból a szempontból, hogy ki az , aki élhet vele és ki az , aki nem. Fontos az is, hogy maga a tőzsde megjelenés kényszere is egy olyan dolog amit fel kell mérnie a szitekben gondolkodó ingatlanos társaságoknak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt