Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Január 03. 08:32, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Asszisztenst keres, hogy megszólalhasson

Asszisztenst keres, hogy megszólalhasson

Stephen Hawking brit asztrofizikus asszisztenst keres, aki segítene kifejleszteni egy olyan elektronikus beszélőrendszert, amely lehetővé tenné, hogy a világegyetemről vallott elképzelését megossza az emberekkel.

A nem hivatalos álláshirdetés, amely a híres tudós honlapjára került ki, számítógépes ismereteket és utazásra való hajlandóságot vár el a jelentkezőktől (http://www.hawking.org.uk). A sikeres jelöltnek képesnek kell lennie elektronikus eszközök javítására „kezelési utasítás és technikai segítség nélkül” is.

Saját hangját 1985-ben veszítette el a tudós légcsőmetszés (tracheotomia) következtében, azóta beszédszintetizátorral kommunikál. Betegsége miatt elvesztette végtagjai mozgásképességét is, ezért kerekes székén található számítógépét előbb ujjaival irányította, majd fej- és szemmozdulatokkal is vezérelhetővé tették.

A személyre szabott bonyolult rendszer a honlapon közzétett fotón is jól látható: a kerekes szék hátulján vezetékek és elektronikus eszközök tömege található. Az állással várhatóan évi 25 ezer font (9,4 millió forint) fizetés jár együtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről