Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Január 27. 13:55, péntek | Belföld
Forrás: mti

Az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtéséhez 650 ezren csatlakoztak

Az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtéséhez 650 ezren csatlakoztak

Magyarország legnagyobb ünnepi összefogásához, az adventi adománygyűjtéséhez több mint 650 ezer adományozó csatlakozott és csaknem 300 millió forintot gyűjtöttek össze.

Lehel László ismertetése szerint az adományvonalon érkezett több mint 94,3 millió forintnyi felajánlással, a Tesco áruházi adománykuponos gyűjtése során összegyűlt 60 millió forinttal, valamint a magán- és vállalati befizetések 142,8 millió forint adományával összesen mintegy 297 millió forint felajánlás érkezett.

Közölte, a magánszemélyek átlagosan 5-10 ezer forint között adakoztak.

Elmondta, idén is azért hirdették meg az összefogást, hogy a rászorulók ezreinek szebbé tegyék az ünnepet, ugyanakkor a következő év hétköznapjaiban is folytatni tudják a nélkülözők és bajbajutottak támogatását.

Lehel László köszönetet mondott azért, hogy sokan meghallották a felhívásukat. Hozzátette: a széleskörű összefogásnak köszönhetően nem kell bezárni egyetlen intézményüket sem. Ez utóbbira utalva elmondta, a nehéz gazdasági körülmények jelentősen meghatározzák a több mint 50 intézményt működtető segélyszervezet működését. Példaként említette, van olyan intézményük, amelynek éves fűtési költsége 3 millió forintról 22 millió forintra nő.

Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató arra emlékeztetett, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére tavaly év végén sikerült megszervezniük valamennyi hagyományos ünnepi segélyakciójukat. A fővárosi szeretetvendégségek mellett több száz családhoz jutottak el az ünnepi élelmiszeradományok, tűzifaszállítmányok, továbbá gyermekeknek szóló programokat is tartottak a segélyszervezet intézményeiben.

Közölte, az adománygyűjtés fókuszában most sem csak az ajándékozás, hanem a segélyszervezet szegénység elleni küzdelme volt, melyet országos intézményhálózatukon keresztül folytatnak az év 365 napján.

Emlékeztetett arra, hogy az összefogáshoz számos módon lehetett csatlakozni, de a legnépszerűbb adományozási forma ezúttal is a 1353-as adományvonal volt, amelyet advent időszakában több mint 377 ezer alkalommal tárcsáztak országszerte, hívásonként/sms-enként 250 forintot felajánlva a segélyszervezetnek.

A köszönetmondó sajtótájékoztatón jelen volt Lévai Anikó jószolgálati nagykövet, az Ökumenikus Segélyszervezet több ismert önkéntese, valamint azon vállalatok képviselői, akik csatlakoztak az adománygyűjtéshez.

Pálinkás Zsolt, a Tesco vezérigazgatója "Magyarország legnagyobb adománygyűjtő csapatának" eredményeiről számolt be, majd Hevesi Nóra, a cég kommunikációs vezetője átadta Lehel Lászlónak a 60 millió forintos áruházi gyűjtést szimbolizáló adománytáblát.

A Tesco mellett az E.ON, a Magyar Posta Zrt. a Szerencsejáték Zrt., valamint az InfoRádió, az RTL Klub és a TV2 is támogatta az adománygyűjtést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.