Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 20. 14:13, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Az olasz leminősítés betett az olajárnak is

Az olasz leminősítés betett az olajárnak is

Az olajjal az elmúlt három hét legalacsonyabb árfolyamán kereskednek, miután a Standard & Poor’s megvágta Olaszország hitelminősítését. Az európai válság elmélyülésének hatására bizonytalanná vált a kereslet.

A korábbi 2,6 százalék után további 0,7 százalékkal csökkent az olaj határidős árfolyama. Az amerikai könnyűolaj hordónkénti jegyzése jelenleg 86,70 dolláron áll, a Brent jegyzése 110 dollár alatt van. A Quaestor elemzői szerint félő, hogy a „törékeny” olasz kormány nem lesz képes csökkenteni Európa második legnagyobb államháztartási hiányát. Európa pénzügyi problémái és Amerika növekvő munkanélküliségi rátája is az olaj iránti csökkenő kereslet felé mutat, elemzők szerint a közeljövőben nem fognak 90 dollár felett kereskedni vele. Amerika és Európa kereslete 38 százaléka a világ teljes olajkeresletének.

Közben idehaza újra emelkedik az üzemanyagok ára. Mol a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 6 forinttal, a gázolajét 7 forinttal emeli szerdától. A töltőállomások oszlopain a hét közepétől már 400 forint feletti árakkal is találkozhatnak a sofőrök. Számos benzinkút a múlt héten is már csak mérsékelten emelte a kiskereskedelmi árakat, a fogyasztás visszaesése ugyanis nagyobb terhet jelent az ágazatnak, mint az árrés csökkenése. Közben a határ közeli területeken az üzemanyag turizmus fellendülését várja a holtankoljak.hu szerkesztője.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.