Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Június 04. 10:58, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Az ország nagy részén zivatarokra figyelmeztetnek

Az ország nagy részén zivatarokra figyelmeztetnek

Meleg marad, de vasárnap már több helyen lehet zápor, zivatar - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a honlapján.

A heves zivatarok veszélye miatt három északkeleti megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: egy közeledő frontrendszer hatására labilisabbá válik a légkör az ország felett. A déli óráktól már több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Ezzel együtt marad a meleg: a hőmérséklet csúcsértéke a legtöbb helyen eléri, sőt meg is haladja a 30 Celsius-fokot.

A meteorológiai szolgálat vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a várható - akár viharos széllel, jégesővel kísért - heves zivatarok miatt Budapestre, Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Zala megyében a felhőszakadás veszélye miatt szintén elsőfokú a figyelmeztetés. Ezekben a megyékben az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére