Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 03. 14:05, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az orvosok nem engednek az ügyeletből

Az orvosok nem engednek az ügyeletből

Noha a rezidensszövetség múlt héten átmenetileg felfüggesztette felmondóleveles akcióját, érvényben maradt a Magyar Orvosok Szövetségének megmozdulása.

Azoknak a nyilatkozatoknak a gyűjtése, melyek szerint az orvosok nem vállalnak önként túlmunkát – írja a Magyar Hírlap.

A szövetség korábban azért indította akcióját, mert a jogszabály értelmében az ügyeleti idő egy része beszámítható a heti munkaidőbe. A létszámhiány miatt azonban a kórházak változatlanul kénytelenek önként vállalt túlmunkát kérni az orvosoktól, mert másként nem tudják biztosítani az ügyeletet sem – és erre mondanak nemet a csatlakozók.

Bélteczki János, a MOSZ elnöke megerősítette, már több mint kétezren – elsősorban kórházi, de háziorvosok is – csatlakoztak, s míg egyes területeken csak szórványosan, addig másutt teljes osztályok, munkacsoportok döntöttek így. A nyilatkozatokat a szervezet még nem szortírozta ellátási területek és szakmák vagy intézmények alapján, de Bélteczki tudomása szerint a kép igen heterogén. Közölte, szándékosan nem készítettek összesítést, mert „számháború” helyett tárgyalni szeretnének a kormányzattal. A konzultációra csütörtökön kerül sor, és azon részt vesznek majd a rezidensek is. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár múlt héten a szakorvosjelöltek által megfontolandónak nevezett bérfejlesztési ajánlatot tett. A részleteket azonban egyelőre homály fedi.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: orvosok, rezidens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő