Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. November 12. 13:15, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Az utóbbi évek legnagyobb dollárhamisító üzemét derítették fel Dagesztánban

Az utóbbi évek legnagyobb dollárhamisító üzemét derítették fel Dagesztánban

Az utóbbi évek legnagyobb dollárhamisító üzemét derítették fel a titkosszolgálatok az Oroszországhoz tartozó Dagesztánban - közölték a moszkvai belügyminisztérium gazdasági bűnözéssel foglalkozó igazgatóságán.

A szövetségi belügyi egységek az észak-kaukázusi köztársaság és a dél-oroszországi krasznodari terület munkatársaival együtt az utóbbi néhány évben fellelt legnagyobb pénzhamisító laboratóriumot számolták fel Oroszország területén - tájékoztatott a gazdasági bűncselekmények osztályának szóvivője.
A rendőrség több mint 400 ezer dollárnak megfelelő hamis pénzt, nyomdai gépeket és bankjegypapírokat foglalt le Dagesztánban.
Az akciót hónapokig tartó felderítés előzte meg, még januárban indult a pénzhamisító bűnszervezet felszámolását célzó akció.
Júliusban 3 és félmillió rubelnek (körülbelül 25 millió forintnak) megfelelő összegű hamis dollár értékesítésekor a banda három tagját elfogták, lakásukban több mint 500 ezer rubel (körülbelül 3 és fél millió forint) hamis pénzt, lőfegyvereket, valamint lőszereket találtak náluk.
Novemberben fejeződött be az akció második szakasza, amikor a pénzhamisító csoport újabb tagját vették őrizetbe Dagesztánban. A gyanúsított lakásában nyomdai gépet, hamis 100 dollárosok készítésére alkalmas két darab pénznyomdai klisét, nyomdai festéket, 1000 darab vízjellel és biztonsági szállal ellátott bankjegypapírt foglaltak le. A hamisítónál 1000 rubelesek készítésére alkalmas berendezéseket is találtak.
Az Oroszországhoz tartozó Dagesztánban és Ingusföldön utoljára 2009-ben lepleztek le kiterjedt pénzhamisító bűnszervezetet.
Az észak-kaukázusi köztársaságokban a hamis pénzből származó bevételeket részben a lázadó csoportoknak szánt fegyverek, lőszerek és robbanóanyagok vásárlására, a szélsőséges szervezeteket támogatására fordítják

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.