Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 31. 07:38, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Bajba jutott magyar kirándulókat mentettek meg a román hegyi mentők

Bajba jutott magyar kirándulókat mentettek meg a román hegyi mentők

Hegyi-, illetve barlangi mentők segítségére szorult hétfőn Romániában két bajba jutott magyar turista, akik egy sziklán rekedtek a Krivádiai-szurdokban.

A Hunyad megyei hegyi mentőszolgálat arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy egy 55 éves férfi és 15 éves lánya megfelelő felszerelés nélkül indult el a szurdok egy nehezen megközelíthető részét megnézni, és két vízesés között a hirtelen megáradó víz elől menekültek fel egy sziklára, amelyről már nem tudtak lejönni. Szerencséjükre volt mobilhálózati lefedettség és így segítséget tudtak kérni. A mentőalakulatok kötelek és mentőmellények segítségével hozták le őket a szikláról.

A Krivádiai-szurdokot csak vízben haladva lehet megközelíteni, és a patak szintje normális esetben is helyenként meghaladja az egy métert. A patak hirtelen megduzzadását valószínűleg egy, a hegy magasabb régióiban hirtelen lezúduló zápor okozta, a szurdokban viszont az áradás pillanatában sütött a nap - közölte a mentőszolgálat.

A Fogarasi havasokban egy másik magyar állampolgárságú, 67 éves férfi segítségére sietett a Brassó megyei csendőrség. A férfi jobb lábán sérült meg és képtelen volt folytatni útját a völgy felé. A férfit a nagyvisti menedékháztól a hegyi csendőrök hozták le a szombatfalvi őrházhoz, ahol átvette őt a SMURD rohammentő szolgálat, és Fogaras városba vitte - tájékoztatta az Agerprest a csendőrségi szóvivő.

fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.