Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Március 30. 10:41, szerda | Helyi
Forrás: kisalfold.hu, nyugat.hu

Bombariadó Szombathelyen - Késnek a GYSEV vonatai is

Bombariadó Szombathelyen - Késnek a GYSEV vonatai is

Teljesen lezárták szerdán reggel a szombathelyi pályaudvart. Egy férfi azt közölte: bomba van az épületben.

A szerda hajnali bombariadó után 8.45-kor lezárult a szombathelyi állomásépület átvizsgálása. A vonatforgalom megindult, a vasúti közlekedésben azonban délelőtt késésekre kell számítani, a menetrend szerinti közlekedés várhatóan a kora délutáni órákra áll helyre.
A szerda hajnali bombariadó miatt kiürítették a szombathelyi vasútállomást. A vonatközlekedés az alábbiak szerint alakult: Szombathely-Kőszeg szakaszon vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A Sopron-Szombathely vonalon a vonatok Acsád Állomásig közlekednek onnan vonatpótló buszok viszik az utasokat.

A Szombathely-Szentgotthárd vonalon a vonatok Körmend állomásig közlekednek, az utasok a menetrend szerinti autóbuszjáratokkal utazhatnak tovább.

A Szombathely-Zalaszentiván vonalon a vonatok Püspökmolnári állomásig közlekednek, onnan vonatpótló buszok viszik az utasokat. A Szombathely-Csorna vonalon vonatok Vép állomásig közlekednek onnan vonatpótló buszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszok csak Szombathely irányába szállítják az utasokat.

Az érvényes vonatjegyeket és bérleteket minden olyan menetrend szerint közlekedő autóbuszon elfogadják, amelyek a térségben közlekedő személyvonatok útvonalát érintik.

Amennyiben a vasúttársaság engedélyt kap, a Szombathelyről 9.10 perckor induló InterCity vonat plusz három kocsival megerősítve indul el Budapest irányába - közölte a vasúttársaság.

A rendőrség engedélyével részlegesen megindult a vonatforgalom a szombathelyi vasútállomáson: az 1-es vágányra, valamint az A-B vágányra már érkezhetnek szerelvények, ugyanakkor a vasútállomásról továbbra sem indulhatnak vonatok - közölte a GYSEV-re hivatkozva a nyugat.hu.
A vasútállomás környékét teljesen lezárták. Fotó: nyugat.hu
A vasútállomás környékét teljesen lezárták. Fotó: nyugat.hu
A Sopron-Szombathely-Szentgotthárd, valamint a csatlakozó vonalakon jelentős késésekre lehet számítani.
A nyugat.hu úgy tudja, egy férfi fenyegetőzött bombával, ami a jelenlegi helyzetben súlyosabb fenyegetésnek minősülhet, mint ha tíz évvel ezelőtt jelenti be a "„bombát"".

Szerdán reggel a vasútállomás környékét hermetikusan lezárták. A Széll Kálmán utca nagy részén, és a Nádasdyban sem lehet közlekedni. A helyszínen van a készenléti rendőrség is.

A GySEV hivatalos közleménye

Bombariadó miatt ma hajnalban kiürítették a szombathelyi vasútállomást. A személyvonatok jelenleg a szomszédos állomásokig (Vép, Ják-Balogunyom, Acsád, Püspökmolnári) közlekednek és onnan is indulnak. Szombathely és Acsád, Szombathely és Vép valamint Szombathely és Püspökmolnári között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Szombathely-Kőszeg vonalon szünetel a vonatforgalom, a két település között a menetrend szerint közlekedő autóbuszokon elfogadják az érvényes vonatjegyeket és bérleteket.

Címkék: bomba, Szombathely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére