Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2016. Március 30. 10:41, szerda | Helyi
Forrás: kisalfold.hu, nyugat.hu

Bombariadó Szombathelyen - Késnek a GYSEV vonatai is

Bombariadó Szombathelyen - Késnek a GYSEV vonatai is

Teljesen lezárták szerdán reggel a szombathelyi pályaudvart. Egy férfi azt közölte: bomba van az épületben.

A szerda hajnali bombariadó után 8.45-kor lezárult a szombathelyi állomásépület átvizsgálása. A vonatforgalom megindult, a vasúti közlekedésben azonban délelőtt késésekre kell számítani, a menetrend szerinti közlekedés várhatóan a kora délutáni órákra áll helyre.
A szerda hajnali bombariadó miatt kiürítették a szombathelyi vasútállomást. A vonatközlekedés az alábbiak szerint alakult: Szombathely-Kőszeg szakaszon vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A Sopron-Szombathely vonalon a vonatok Acsád Állomásig közlekednek onnan vonatpótló buszok viszik az utasokat.

A Szombathely-Szentgotthárd vonalon a vonatok Körmend állomásig közlekednek, az utasok a menetrend szerinti autóbuszjáratokkal utazhatnak tovább.

A Szombathely-Zalaszentiván vonalon a vonatok Püspökmolnári állomásig közlekednek, onnan vonatpótló buszok viszik az utasokat. A Szombathely-Csorna vonalon vonatok Vép állomásig közlekednek onnan vonatpótló buszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszok csak Szombathely irányába szállítják az utasokat.

Az érvényes vonatjegyeket és bérleteket minden olyan menetrend szerint közlekedő autóbuszon elfogadják, amelyek a térségben közlekedő személyvonatok útvonalát érintik.

Amennyiben a vasúttársaság engedélyt kap, a Szombathelyről 9.10 perckor induló InterCity vonat plusz három kocsival megerősítve indul el Budapest irányába - közölte a vasúttársaság.

A rendőrség engedélyével részlegesen megindult a vonatforgalom a szombathelyi vasútállomáson: az 1-es vágányra, valamint az A-B vágányra már érkezhetnek szerelvények, ugyanakkor a vasútállomásról továbbra sem indulhatnak vonatok - közölte a GYSEV-re hivatkozva a nyugat.hu.
A vasútállomás környékét teljesen lezárták. Fotó: nyugat.hu
A vasútállomás környékét teljesen lezárták. Fotó: nyugat.hu
A Sopron-Szombathely-Szentgotthárd, valamint a csatlakozó vonalakon jelentős késésekre lehet számítani.
A nyugat.hu úgy tudja, egy férfi fenyegetőzött bombával, ami a jelenlegi helyzetben súlyosabb fenyegetésnek minősülhet, mint ha tíz évvel ezelőtt jelenti be a "„bombát"".

Szerdán reggel a vasútállomás környékét hermetikusan lezárták. A Széll Kálmán utca nagy részén, és a Nádasdyban sem lehet közlekedni. A helyszínen van a készenléti rendőrség is.

A GySEV hivatalos közleménye

Bombariadó miatt ma hajnalban kiürítették a szombathelyi vasútállomást. A személyvonatok jelenleg a szomszédos állomásokig (Vép, Ják-Balogunyom, Acsád, Püspökmolnári) közlekednek és onnan is indulnak. Szombathely és Acsád, Szombathely és Vép valamint Szombathely és Püspökmolnári között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Szombathely-Kőszeg vonalon szünetel a vonatforgalom, a két település között a menetrend szerint közlekedő autóbuszokon elfogadják az érvényes vonatjegyeket és bérleteket.

Címkék: bomba, Szombathely

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 13. 18:08, vasárnap | Belföld

Megtriplázódott a májusi vendégéjszakák száma Magyarországon a tavalyihoz képest

Májusban a tavalyihoz viszonyítva több mint 200 százalékkal, több mint 1 millió 250 ezerre nőtt a vendégéjszakák száma Magyarországon

2021. Június 13. 17:07, vasárnap | Külföld

Csomagolóanyagok és palackok alkotják az óceánokban lévő műanyagok többségét

Az elvitelre vásárolt élelmiszerek csomagolóanyaga és az italospalackok alkotják az óceánokban lévő műanyagszemét többségét egy spanyol kutatás szerint.

2021. Június 13. 16:08, vasárnap | Külföld

Ismét szigorításokat vezetnek be Moszkvában

Oroszországban február 15. óta először emelkedett ismét 13 ezer fölé az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma.

2021. Június 13. 15:04, vasárnap | Kék hírek

Nemcsak gyűjtögetett, gyújtogatott is

A gyanú szerint az otthonában állattetemeket gyűjtögető férfi a kerületi lomtalanítás alatt több hulladékot is felgyújtott.