Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 16. 08:46, kedd | Sport
Forrás: MTI/fotók: MTI/Szigetváry Zsolt

Bravúros varsói győzelemmel zárt válogatottunk

Bravúros varsói győzelemmel zárt válogatottunk

A magyar labdarúgó-válogatott bravúros, 2-1-es győzelmet aratott Lengyelországban a világbajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésén, hétfő este Varsóban.

A magyar válogatott a vb-résztvevő Anglia, a pótselejtezős Lengyelország, valamint Albánia mögött a negyedik helyen végzett az I csoportban, amelyben Andorrát és San Marinót előzte meg.

Vb-selejtező, I csoport, 10. (utolsó) forduló:
Lengyelország-Magyarország 1-2 (0-1)
------------------------------------
Varsó, Nemzeti Stadion, 56 197 néző, v.: Tiago Martins (portugál)
gólszerzők: Swiderski (61.), illetve Schäfer (37.), Gazdag (80.)
sárga lap: Klich (41.), Cash (45+2.), Puchacz (58.), Kedziora (67.), illetve Nagy Zs. (6.), Schön (43.), Szalai A. (64.), Gazdag (74.)

Lengyelország:
--------------
Wojciech Szczesny - Tomasz Kedziora, Pawel Dawidowicz, Jan Bednarek, Tymoteusz Puchacz (Przemyslaw Placheta, 83.) - Matty Cash (Kamil Jozwiak, a szünetben), Mateusz Klich, Karol Linetty (Przemyslaw Frankowski, 65.), Jakub Moder (Piotr Zielinski, a szünetben) - Krzysztof Piatek (Arkadiusz Milik, 65.), Karol Swiderski

Magyarország:
-------------
Dibusz Dénes - Fiola Attila, Lang Ádám, Szalai Attila - Nego Loic, Schäfer András, Nagy Ádám (Vécsei Bálint, 90.), Nagy Zsolt - Varga Kevin (Gazdag Dániel, 58.), Schön Szabolcs (Kiss Tamás, 72.) - Szalai Ádám (Hahn János, 89.)

I. félidő:
----------
37. perc: Nagy Zsolt ívelt be finoman az ötösre egy szabadrúgást, Puchacz saját kapuja felé csúsztatott, Schäfer pedig közvetlen közelről Szczesny lábai között a kapuba fejelt (0-1).

II. félidő:
-----------
61. perc: egy jobb oldali szögletet középen Bednarek fejelt volna kapura, Szalai Attila hátáról felpördült a labda, Swiderski pedig hat méterről a kapu jobb oldalába bólintott (1-1).
80. perc: Kiss kapott remek kiugratást a leshatáron a jobb szélen, tökéletesen játszott vissza a második hullámban érkező Gazdag elé, akinek bőven volt ideje, így felnézett, majd a rövid felsőbe lőtt (1-2).

Felemelő percek vezették fel az összecsapást, a telt házas varsói Nemzeti Stadion közönsége végig tapsolt a magyar himnusz közben, majd a lengyel alatt piros és fehér kartonlapok segítségével beborította a nézőteret. Mindeközben kiderült, hogy a pihenőt kapó Robert Lewandowski, a hazaiak legnagyobb sztárja végül a csapattal maradt, és a kispadról szorított társaiért.

Az első hazai helyzetre bő tíz percet kellett várni, és a folytatásban is a hazaiak diktálták a tempót, a magyar támadók nem tudták megtartani a labdát. A lengyel mezőnyfölény ellenére a 37. percben egy pontrúgás után, hatalmas hazai védelmi hibát kihasználva Schäfer András fejesével megszerezte a vezetést a magyar válogatott. A lengyelek a szünet előtt egyenlíthettek volna, de Dibusz Dénes résen volt.

A második félidő két veszélyes magyar kontrával indult, Marco Rossi együttesének a játéka látványosan feljavult, mégis a lengyelek örülhettek, miután szintén egy pontrúgást követően egyenlítettek. A várt lengyel rohamok elmaradtak, sőt tíz perccel a befejezés előtt újra vezetést szerzett a magyar csapat, két cserejátékos, Kiss Tamás és Gazdag Dániel hozták össze a gyönyörű gólt.

A közel 60 ezres lengyel szurkolótábor egy része öt perccel a rendes játékidő vége előtt elindult hazafele, ők már nem hallották a hazai füttykoncertet, amely a pótselejtezőt érő második helyen végző válogatottat "búcsúztatta" Varsóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok