Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 08. 13:22, kedd | Belföld
Forrás: mti

Egy hidegcsepp miatt záporokra, zivatarokra kell számítani

Egy hidegcsepp miatt záporokra, zivatarokra kell számítani

Egy úgynevezett hidegcsepp vonul át az ország felett, emiatt záporokra, zivatarokra kell számítani - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán közzétett videofelvételen.

Allaga Tamás felidézte, a klimatológiai összesítések szerint 1901 óta az idei április volt a legmelegebb. Május első napjaiban is több melegrekord dőlt meg.

Most viszont - mint kifejtette - egy "hidegcsepp" határozza meg az időjárást, ez érdemi lehűlést nem hoz, de kedvező feltételeket teremt záporok, zivatarok kialakulásához, elsősorban a Dunántúlon.

A "hidegcsepp" a következő napokban elvonul és meleg levegő marad a térségben, de a nyugati tájakon jóval mérsékeltebb lesz a nappali felmelegedés és gyakrabban alakulhatnak ki záporok, zivatarok - mondta a meteorológus.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 15 fok között alakul, a déli területeken lehet a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható, a tartósabban napos déli, keleti részeken lehet a melegebb. Csütörtökön a minimumhőmérséklet 8 és 15, a maximumhőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű. Pénteken a leghidegebb órákban 10-16 fok lehet. Napközben 22-29 fokig melegszik fel a levegő.

Allaga Tamás a videofelvételen a következő hetekről azt mondta: az anomália-előrejelzések szerint az átlagosnál jóval melegebb az időjárás, és az ilyenkor szokásosnál kissé kevesebb lesz a csapadék.

Címkék: hidegcsepp, zápor, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.