Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Október 11. 15:10, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/vöröskereszt

Egy Like-kal nem mentesz életet, de egy véradással hármat is!

Egy Like-kal nem mentesz életet, de egy véradással hármat is!

Két év után ismét véradókampányt hirdet a felsőoktatásban tanulók számára a Magyar Vöröskereszt.

Ismét elindítja felsőoktatási véradóprogramját a Magyar Vöröskereszt, amellyel a véradásra szeretné ösztönözni az egyetemistákat. Csak úgy repkednek a lájkok a közösségi médiában a nemes ügyekre, kezdeményezésekre, azonban a lájkok önmagukban sok mindent nem változtatnak meg, ugyanis ezekkel nem lehet életet menteni, a véradással azonban igen, egyszerre hármat is – áll a kampány középpontjában.

Két év kihagyás után ismét meghirdeti véradókampányát hazánk legnagyobb humanitárius szervezete a felsőoktatásban résztvevők számára. Ezúttal azonban nem az intézmények versenyeznek egymással, hanem a diákok egyénileg és csapatban is bizonyítani tudják tettrekészségüket. A közügynek is számító véradásra pedig szükség van, ugyanis naponta körülbelül 1 800 önkéntes véradó kell a biztonságos ellátáshoz.

Az október 10-én induló kampány célja, hogy megszólítsa a hallgatókat és minél többeket megnyerjen közülük ennek a fontos önkéntes tevékenységnek. Manapság sokan kiállnak a közösségi médiában egy-egy ügy mellett, legyen szó a környezetvédelemről vagy a klímaváltozásról, ez azonban nem közvetlen, aktív segítség. Ezzel nem lehet életet menteni, a véradással viszont igen. A Magyar Vöröskeresztnél azt szeretnék elérni, hogy az egészségtudatos hallgatók megismerjék a véradás fontos szerepét. A szervezet számít erre a korosztályra, hiszen a fiatalok ekkor találkoznak először a véradás lehetőségével. A Magyar Vöröskereszt célja, hogy a hallgatók rendszeres véradóvá váljanak és egészségesen éljenek. A véradás első élményét pedig igyekeznek minél pozitívabb élménnyé emelni.

Az idei „Hallgatói Véradások” elnevezésű versenyhez egy nyereményjáték is társul, hogy még vonzóbb legyen a fiatalok számára az önkéntes tevékenység. A hallgatók egyénileg és csapatokban is versenyezhetnek. Az erre a célra létrehozott kampányoldalon (www.voroskereszt.hu/hallgatoiveradasok ) a véradásokon kapott nyereményszelvénnyel történik a regisztráció. A kiemelt egyetemi véradásokon azonnali ajándékot kapnak a résztvevők egy túlélőcsomag formájában, de mindenki, aki regisztrál a honlapon, 1 hónap HBO GO előfizetéshez is hozzájut, illetve kedvezményesen vásárolhatja meg az EFOTT hetijegyeket. Lesznek továbbá havi nyeremények és mindkét szemeszter végén kisorsolnak 10 db egy évre szóló HBO GO előfizetést, 25 db POKET zsebkönyvet, 1 SZIGET bérletet és 3 db SZIGET napijegyet. A kampányra létrehozott weboldalon az egyéni véradók meg tudják hívni társaikat, így csapatot alkotva gyűjthetnek pontokat véradásaikkal. A csapatok közül pedig az lesz a nyertes, amelynek tagjai a legaktívabbak, a legtöbbször adnak vért. Ők majd a játék végén EFOTT napijegyekkel gazdagodnak.

A kampány ideje alatt bármelyik véradáson lehetőségük van az aktív diákigazolvánnyal rendelkezőknek vért adni és csatlakozni a versenyhez, de a nagyobb hazai egyetemeken a helyi Hallgatói Önkormányzatokkal közös, nagyszabású hallgatói véradások is megvalósulnak. A 2019. október 10-e és 2020. május 15-e között tartó kampány idén sem valósulhat meg támogatók nélkül. A program két főtámogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Diákhitel Központ Zrt.

A weboldalon megjelent hír: http://voroskereszt.hu/hirek/egy-like-kal-nem-mentesz-eletet-egy-veradassal-harmat-is/

A Facebook-oldalon megjelent tartalom: https://www.facebook.com/onkentes.veradas/posts/2943609465651363?__tn__=-R

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.