Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Június 07. 08:41, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

EKB-konform jegybanktörvény készül?

EKB-konform jegybanktörvény készül?

Készülnek az újabb, MNB-törvényt módosító javaslatok, amelyekkel a kormány már figyelembe venné az Európai Központi Bank és a Valutaalap kifogásait

– értesült a Népszabadság, kormányzati és fideszes forrásokból. A lap információi szerint a kormány kész beadni a derekát Washington és Frankfurt kifogásainak, vagyis törvénymódosítással elállna az új MNB-alelnök, és a monetáris tanács kibővítésének lehetőségétől.

Az EKB azt kéri, törvényben rögzítsék a tanács külsős és belsős tagjainak arányát, mert ezzel részben ki lehet védeni, hogy a mindenkori kormány rövid távon alapvető személyi változásokat hajtson végre a testület összetételében. Hajlik a kormány a kérés teljesítésére, vagyis az arányszámot törvényben rögzíthetik, és az is elképzelhető, hogy a mostani 4:3-as arány szerepeljen a javaslatban – számol be róla a Magyar Hírlap.

Varga Mihály szerint a jegybanktörvény módosításáról szóló parlamenti végszavazás elhalasztása segíti a Valutalappal tervezett tárgyalásokat akadályozó nézeteltérések feloldását. A nemzetközi hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a Bloomberg hírügynökségnek azt mondta, a szavazás elhalasztása szükség esetén lehetőséget ad további tárgyalásokra az IMF-el. Varga Mihály megerősítette, hogy a magyar delegáció kész azonnal tárgyalóasztalhoz ülni, amint az IMF és az Európai Bizottság eldönti, hogy mikor és milyen feltételekkel akarják kezdeni a megbeszéléseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár