Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Augusztus 18. 08:03, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Elege lett és tört-zúzott, aztán magára hívta a rendőrséget

Elege lett és tört-zúzott, aztán magára hívta a rendőrséget

Őrizetbe vettek egy 45 éves lakiteleki férfit a tiszakécskei rendőrök, aki miután rombolt, értesítette a rendőrséget. A férfinek rongálásért, garázdaságért és zaklatásért is felelnie kell.

Nem mindennapi bejelentés érkezett a Tiszakécskei Rendőrőrs egyik körzeti megbízottjának telefonjára idén július 17-én hajnalban. Egy lakiteleki férfi ugyanis arról tájékoztatta a rendőrt, hogy megrongálta a település egyik hivatalát. A férfi arról is beszámolt, hogy betörte a bejárati ajtó üvegét és az épületben több berendezési tárgyat összetört. Tettét azzal indokolta, hogy elege van a társadalmi rendszerből és az életből – közölte a rendőrség.

Amikor az egyenruhások a helyszínre értek látták, hogy valóban megrongálta valaki az épületet és a kár több mint fél millió forintra rúg. Habár a bejelentő elfelejtett bemutatkozni, a rendőrök – korábbi intézkedésekből kifolyólag – mégis sejtették a férfi személyazonosságát és a lakására vonultak. Ezután előállították a 45 éves lakiteleki rongálót, aki nem tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A gyanúsított zavartan viselkedett, ezért kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai további vizsgálatokra. A lakásán végzett kutatás alkalmával gumilövedékes fegyvert, gumilövedéket és riasztótöltényt foglaltak le az egyenruhások.

A nyomozás során kiderült, hogy egy másik rongálás, garázdaság és többrendbeli zaklatás is a számlájára írható. A gyanúsítottat a rendőrök kedden őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.