Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Március 26. 05:01, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Életét vesztette egy magyar sziklamászó az erdélyi Kőköz szorosban

Életét vesztette egy magyar sziklamászó az erdélyi Kőköz szorosban

Magyarországi sziklamászó vesztette életét szombaton a Nagyenyed és Torockó közötti Kőköz szorosban - jelentette az Agerpres hírügynökség.

A 36 éves magyarországi férfi egy nagybányai társával mászott fel a Kőköz szoros egyik sziklafalára, amikor a baleset történt.

Luminita Prodan, a Fehér megyei rendőrkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a kora délutáni órákban jelentették a balesetet. A gyakorlott magyarországi sziklamászó valamiért kiakasztotta a biztosító kötelet, és mintegy negyven méter magasból lezuhant.

A román rohammentő szolgálat helikoptert küldött a helyszínre, de a férfi idő közben belehalt sérüléseibe.

A Kőköz-szorosban az Enyed patak több mint két kilométeren át halad 250 méter magasságú, sima felületű sziklafalak között. A szurdokon áthalad a Torockót Nagyenyeddel összekötő megyei út is.


Megjegyezték, hogy a repülőgépeken lévő levegő az átlagosnál sokkal szárazabb, a nyomás alatt lévő kabinban pedig olyan légnyomást tartanak fenn, amely a földön 2500 méter magasságban jellemző.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.