Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Február 20. 17:10, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Elfogták egy személyiségtolvaj nőt

Elfogták egy személyiségtolvaj nőt

Londonban az angol hatóságok elfogták, a budapesti rendőrök őrizetbe vették.

A gyanú szerint az ukrán állampolgár egy okmányirodai ügyintéző segítségével jutott valótlan adatokkal kitöltött magyar útlevélhez.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon még 2016-ban indult nyomozás, mert felmerült a gyanú, hogy több olyan külföldi is magyar magánútlevelet kapott, akik korábban magyar állampolgárrá honosult személyek adatait használták fel az okmány igénylése során – közölte a rendőrség.

A nyomozás megállapította, hogy egy 61 éves ukrán nő 2015. október 01-én ment be a XV. kerületi kormányhivatalba, ahol egy honosított magyar személy adatait felhasználva igényelt magánútlevelet, így valótlan adatokat rögzítettek a közhiteles nyilvántartásban. A bűncselekményben közreműködő okmányirodai ügyintézőket akkor a nyomozóhatóság gyanúsítottként hallgatta ki, és a büntetőeljárást velük szemben lefolytatta.

A bűncselekmény jellegéből adódóan az okmányt igénylő személy valós adatai akkor még nem voltak ismertek, így az általa akkor használt adatok alapján ellene nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A nyomozás során később a valós adatait megállapították, majd a nőt az angol hatóságok elfogták, repülővel Magyarországra hozták, és február 10-én átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak.

A 61 éves nőt a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tett. Az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során