Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Szeptember 03. 15:04, kedd | Belföld
Forrás: mti

Elítéltéek a nőt, aki betörte csecsemője koponyáját

Elítéltéek a nőt, aki betörte csecsemője koponyáját

Jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék kedden azt a nőt, aki súlyosan bántalmazta csecsemőjét - közölte a bíróság az MTI-vel.

A bíróság a nőt bűnösnek mondta emberölés bűntettének kísérletében, valamint megszüntette a vádlott szülői felügyeleti jogát. A megszüntetés hatálya kihat a később született gyermekekre is. Az anyát két év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélték, amelynek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették – olvasható a közleményben.

Mint írták, a nő Halásztelken élt férjével, és betegsége miatt egy kórház pszichiátriai osztályán állt kezelés alatt. A házaspár elhatározta, hogy gyermeket vállal, így a kezelőorvos átállította a vádlott gyógyszeres kezelését, fokozatosan csökkentve a gyógyszeradagot.

A nő 2016 januárjában megszülte a kislányát, akit egy májusi hajnalban egy felsírást követően olyan súlyosan bántalmazott, hogy a gyermek koponyasérülést és töréseket szenvedett. A kislánynál maradandó fogyatékosság és súlyos egészségromlás is bekövetkezett a bántalmazás következtében.

Az életveszélyes állapotban lévő kislányhoz a férj hívta a mentőket. Az anya nem közölte sem a férjével, sem a mentősökkel, hogy ténylegesen mi történt. Azt mondta, hogy a gyermek leesett a pelenkázóról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.