Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 21. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni

Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni

Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni, mivel az utazási célpont, valamint a tervezett program is alapvetően befolyásolja, hogy mit fedezzen az optimális utasbiztosítás, így a díját is

- hívja fel a figyelmet az Union Biztosító az MTI-hez eljuttatott közleményében.
A biztosítócég közleménye szerint a speciális utasbiztosítások előnye, hogy azok választásával az ügyfelek az egyedi igényeik szerinti fedezetet veszik igénybe, ami az általános utasbiztosításokhoz képest akár 30-40 százalékkal is kedvezőbb díjat eredményezhet. Ilyen utazások lehetnek a horvátországi nyaralások vagy az oroszországi labdarúgó világbajnokság eseményeire történő utazás - közölték.

A biztosító kitér arra is, hogy van számos biztosítási elem, amelyen nem szabad spórolni. Ilyen az orvosi ellátások térítési limitje, amelynek minimális szintjeként a környező országokba utazók esetében 30 millió forintos, a világ távolabbi célpontjaiba 75 millió forintos, míg a kiemelten magas ellátási költségeket alkalmazó észak-amerikai országokba 100 millió forintos szintet ajánlanak.

Szabó Tamás, az Union utasbiztosítási üzletágának vezetője szerint az esetek többségében egy megfelelő utasbiztosítás személyenként napi 2-3 eurónak megfelelő összegből kijön, vagyis legfeljebb néhány százalékos részét képezi egy külföldi út költségeinek.

A külföldre utazók több mint 50 százaléka továbbra sem gondoskodik a megfelelő utasbiztosításról - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel. Az utasok egy része úgy véli, a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás, illetve a kiváltott Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) elegendő védelmet nyújt számukra.

A FBAMSZ közölte: az EEK-nak számos hiányossága van az utasbiztosítással szemben. Egyrészt csak az egészségügyi ellátásra terjed ki, tehát nem fedez olyan kapcsolódó kiadásokat, mint például a poggyászkár, műszaki cikkek biztosítása, illetve a szállítási költségek, az esetleges tolmácsdíj, és nem biztosít 24 órás telefonos asszisztenciát sem. Másrészt az igazolást csak állami szolgáltatóktól fogadják el, így ha az ellátást magánszolgáltató nyújtja, a bajba jutott utasnak "a zsebébe kell nyúlnia".

A bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítások esetén a szövetség azt ajánlja, hogy utazás előtt meg kell bizonyosodni az adott biztosítás feltételeiről, mivel ezek többségében mind a szolgáltatási kör, mind a kártérítési összegek felső határa igen korlátozott.

Címkék: biztosítás, utazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.