Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Augusztus 02. 14:12, kedd | Bulvár
Forrás: Sajtóközlemény

Érkeznek az amerikai sztárok a Monostori Erődbe

Érkeznek az amerikai sztárok a Monostori Erődbe

Szívesen találkoznál az amerikai filmművészet csillagaival, a filmek és sorozatok karakteres szereplőivel, az igazán nagy klasszikusokkal?

Akkor hétvégén irány Komárom, ahol élőben csodálhatod és ismerkedhetsz meg a ’Vissza a jövőbe’ vagy például a ’Knight Rider’ sztárjával. Hollywood egy szelete a Monostori Erődbe költözik, kezdődik a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál.

Ha azt mondjuk Amerika, akkor egyből magunk előtt látjuk a filmekből ismerős tájakat, jeleneteket, stílust és divatot és persze az AUTÓKAT. A V8-as nagyvasak nemcsak jellegzetes járművei a kontinensnek, hanem az amerikai kultúra és egyben az amerikai életérzés szerves részei is. Méretüket, formájukat nézve egyaránt vonzó látványt nyújtanak, hát még a hangjuk, az a mély, öblös, morgós hang – ismerős ugye? New Yorki taxik, Fordok, Cadillacek, Mustangok, varázslatos Oldtimerek, vagány sportautók, régi furgonok, Military járművek – több mint 1500 autó érkezik a 30-as évektől egészen napjainkig.

Az amerikai nagyvasak mellett más nehézsúlyúak is jelen lesznek. A Bika Rodeó Közép-Európa Bajnokságra a bikák és emberek lélegzetelállító küzdelmének lehetünk majd szemtanúi.

Az autós Kánaánban egy perce sem fog leállni az élet, egymást követik majd az izgalmas programok, a Low Rider Show-tól, a gumifüst versenyen át egészen a Big Foot autótaposásig, és persze az amerikai autós felvonulásig, melyre augusztus 6-án, szombaton délben kerül sor. Kiállítások is tarkítják a fesztivál programját, a legújabb Mustangokat vagy éppen a régi, hagyományőrző Military gépeket tekinthetjük meg. Az autók akár quadra is cserélhetjük, az idei újdonságról, az Off Road Pályáról nem is beszélve, de ez még nem minden.

A fesztivál zenei fronton is hozzátesz egy nagy adaggal a rock & roll életérzéshez. Az estéket őrületes koncertekkel és bulikkal zárjuk. Pénteken a legjobb Tribute zenekaroké lesz a főszerep. A Tribute Night programban fellép a ZZ Copy, a Kiss Forever Band, az AB/CD, A Nyughatatlan (Johhny Cash tribute), de együtt bulizhatunk a Madarak zenekarral is. Szombat este érkezik a Kowalsky meg a Vega, akik a tőlük megszokott őszinte, apait-anyait beleadós koncerttel készülnek, hogy az egész napos adrenalin-mámornak adjanak még egy kiadós löketet.

15. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál, augusztus 4-7. Komárom, Monostori Erőd - egy fesztivál, ahol egy hosszú hétvégére valóra válik az amerikai álom!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára