Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 10. 17:01, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Erősödik a mobilitási hajlandóság az országon belül

Erősödik a mobilitási hajlandóság az országon belül

Az országon belül erősödik a mobilitási hajlandóság, ezt támasztja alá, hogy Nógrád, Pest, Tolna, illetve Heves és Békés megyében élők több mint 50 százaléka más régiókban működő társaságokhoz jelentkeztek állásra,

a legtöbben a fővárosban meghirdetett munkakörök iránt érdeklődtek - derül ki a Profession.hu saját adatbázisán alapuló elemzéséből, amit szerdán juttattak el az MTI-nek.

A közlemény szerint Magyarországon Budapest a legnagyobb „tehetség-mágnes”, emellett azonban egy másik irány is körvonalazódik, amely szerint már nem csak a fővárosba, hanem onnan kifelé is áramlik a munkaerő, számukra Pest és Fejér megye, Ausztria közelsége miatt pedig Győr-Moson-Sopron megye a legvonzóbb célpont.

Országos szinten a legnagyobb mobilitási hajlandóság a szakmunkát, a fizikai segédmunkát és a betanított munkát végzők körében tapasztalható, 34-39 százalékuk jelentkezett lakóhelyüktől távol eső megyékben meghirdetett állásokra.

Kiemelték, mindezzel párhuzamosan viszont csökkent a magyar munkaerő nemzetközi mobilitási hajlandósága, ugyanis a Profession.hu és a BCG 2018-as közös felmérése szerint a megkérdezettek 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szívesen vállalna munkát külföldön, 2014-ben ez arány azonban még 58 százalék volt. Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy a legfiatalabb, 20 év alatti magyar válaszadók mobilitási hajlandósága (66 százalék) még mindig jóval magasabb, mint a globális átlag (57 százalék).

Címkék: mobilitás, munka, ország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.