Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 10. 06:44, péntek | Sport
Forrás: MTI

Ezúttal sem bírt egymással a Ferencváros és a Genk

Ezúttal sem bírt egymással a Ferencváros és a Genk

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott itthon a belga KRC Genk csapatával a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

Dejan Stankovic vezetőedző együttese ezzel továbbra is veretlenül a továbbjutást érő második helyen áll csoportjában és az ötödik fordulóban, november 30-án a szerb FK Cukaricki otthonába látogat.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, F csoport: Ferencváros-KRC Genk (belga) 1-1 (0-0)
--------------------------------------
Groupama Aréna, 20 127 néző, v.: Alkeszej Kulbakov (fehérorosz)
gólszerzők: Pesic (48.), illetve Munoz (62.)
sárga lap: Abu Fani (80.), illetve Sadick (43.), el-Hanúsz (55.), Munoz (58.), Paintsil (74., a kispadon)

Ferencváros:
------------
Dibusz - Makreckis, S. Mmaee (Aaneba, 62.), Cissé, Civic - Sigér (Esiti, 79.), Abu Fani - Marquinhos, Zachariassen (Ben Romdhane, 51.), Traoré (Botka, 79.) - Pesic (Lisztes, 79.)

Genk:
-----
Vandevoort - Munoz, Sadick, Cuesta, Arteaga - Heynen (Galarza, 32.), Hrosovsky - el-Hanúsz, Paintsil (Fadera, 73.), Baah - Zeqiri (Sor, 88.)

II. félidő:
-----------
48. perc: Abu Fani lőtt 17 méterről, a vendégek kapusának mellkasáról kipattant a labda, Pesic pedig közelről értékesítette a helyzetet (1-0).
62. perc: Galarza lőtt 18 méterről, Dibuszról röviden jött ki a labda, Munoz pedig öt méterről a kapu jobb oldalába helyezett (1-1).

A mérkőzés felvezetésként a hazai szurkolók egy látványos élőképpel tisztelegtek Budapest 150 évvel ezelőtti alapítása előtt.

A Ferencváros nagy lendülettel kezdett, a vendégek azonban állták a rohamokat és veszélyes ellentámadásokat vezettek. A 21. percben kis híján vezetést szerzett a Genk, a korábbi ferencvárosi Paintsil tört be a tizenhatoson belülre, tökéletesen adott középre, de Zeqiri szinte a kapu torkából képes volt mellé lőni. Két perccel később újra a korábbi FTC-kedvenc villant, közeli fejese viszont csak az oldalhálót súrolta.

A 39. percben a Ferencvárosnak is volt ziccere, Makreckis előtt szerencsével maradt ott a labda, beadását Marquinhos nyolc méterről lőtte kapura, de Vandervoort bravúrral hárított.

Alig több mint két perc telt el a második játékrészből, amikor "felrobbant" a Groupama Aréna, Pesic használta ki a vendégek kapusának hatalmas hibáját. A kapott gólt követően megélénkült a Genk játéka és a 62. percben egy, a Ferencvároséhoz hasonló, kipattanó utáni góllal egyenlített. Igaz, itt belga kollégájával ellentétben Dibusz nem volt hibáztatható.

A folytatásban inkább a belgák akarata érvényesült, akárcsak Belgiumban, ezúttal is kissé elfáradt az FTC, Stankovic éppen ezért három cserével is frissített a hajrára.

Az utolsó tíz percben főként a mezőnyben harcoltak egymással a csapatok, a 91. percben még Makreckisnek volt egy veszélyes lövése, de a belga kapus hárított, így maradt a döntetlen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.