Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Szeptember 21. 14:02, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Fagyott az éjjel

Fagyott az éjjel

Fagyott az éjjel, idén ősszel először mértek mínusz hőmérsékleti értéket - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

Legutóbb május 10-én volt fagy az országban, akkor Zabaron mínusz 1,2 Celsius-fokot mértek - írták.

A mostani éjszakai minimumhőmérsékletek eloszlását nagyban befolyásolta a felhőzet alakulása, hiszen a borult tájakon plusz 10 fok körül maradt a hőmérséklet. Országos átlagban 6,4 fok volt.

A Pest megyei Kakucson viszont mínusz 1,1 fokig hűlt le a levegő. Az idei ősz első negatív értéke, csaknem napi rekord is lett, 1997-ben Alcsútdobozon, valamint 2007-ben Zabaron mindössze 0,4 fokkal mértek alacsonyabb hőmérsékletet ezen a napon - ismertették.

Az előrejelzés szerint a következő napokban is csak néhol mérhetnek fagypont közeli értéket, jellemzően 5 fok felett alakulnak a minimumértékek. A nappali maximumok pedig fokozatosan emelkednek, a hétvégén helyenként 25 fok is lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.