Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Január 29. 20:08, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: a darabokra hullott baloldal "Együtt a Megszorításokért" küzd

Fidesz: a darabokra hullott baloldal

A Fidesz szerint a darabokra hullott baloldal az elmúlt hetekben bebizonyította: hatalomra kerülése érdekében arra még képes, hogy újra "Együtt a Megszorításokért" küzdjön - közölte Selmeczi Gabriella, a nagyobbik kormánypárt szóvivője az MTI-vel kedden.

A szóvivő arra reagált, hogy az MSZP által életre hívott ellenzéki egyeztetéssorozat résztvevői közölték: kiszámítható, fenntartható és a piaci szempontokat érvényesítő gazdaságpolitikával javítanák a kis- és középvállalkozások (kkv) helyzetét. Az egyeztetésről beszámoló szocialista Kákosy Csaba elmondta: a vállalkozások versenyképességét 2010 óta jelentősen rontották az áthárított válságadók, a növekvő adminisztrációs terhek és a "brutális" tranzakciós illeték, a kormány téves gazdaságpolitikája miatt pedig összességében szürkülés és feketedés jellemzi ezt a szektort.
Selmeczi Gabriella közölte: "ma újra Együtt a Megszorításokért a baloldal összes bukott politikusa, akik már egyszer tönkre tették az országot, és akik most újra a veszélyes gazdaságpolitikájuk forgatókönyvét írják újra. Akik megduplázták a munkanélküliséget, akik két és félszeresére duzzasztották az államadósságot, akik a fizetések felét elvették adóban, akik a gyermeknevelést büntették, akik a nyugdíjasokat vegetálásra ítélték, akik inkább adtak segélyt, mint munkát, akik nyugdíjkasszát és az államkasszát kiürítették. Akik után romhalmaz és adóssághegy maradt" - fogalmazott.
A szóvivő szerint a baloldaliak folytatni akarják, ahol abbahagyták: a bankadót megszüntetnék, a minimálbér csökkentenék. Ismét a bankok és a multinacionális vállalatok érdekeit lesik, veszélybe sodorva ezzel a magyar családokat, a hazai vállalkozásokat. Magyarország nem kér ebből többet.
"A Fidesz kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően ma 160 ezer emberrel több dolgozik, mint kormányváltáskor, radikálisan csökkent a lakosság és a vállalkozások adóterhelése, 29 hónapja töretlen a foglalkoztatási fordulat, a Magyarország iránti bizalom jelentősen nőtt: egyre több nemzetközi stratégiai szövetséges zárkózik fel az ország mögé" - közölte Selmeczi Gabriella.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.