Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 14. 07:13, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Fogalmuk sincs, hol lehet Kadhafi

Fogalmuk sincs, hol lehet Kadhafi

A NATO nem tudja, hol tartózkodik Moammer Kadhafi - mondta kedden Roland Lavoie kanadai ezredes, az atlanti szövetség líbiai műveleteinek szóvivője.

Lavoie a nápolyi NATO-parancsnokságon tartott sajtótájékoztatót, amelyet Brüsszelben videokonferencián élőben követhettek az újságírók. Mint elmondta, arról sincs biztos értesülés, hogy az eddigi líbiai vezető egyáltalán elhagyta-e az országot, vagy még valahol Líbiában bujkál.

Az viszont világos - folytatta a szóvivő -, hogy a Kadhafihoz hű erők egyre kisebb területen tudnak kifejteni harci tevékenységet. Közlése szerint lényegében már csak arról a Tripolitól délkeletre fekvő háromszögről van szó, amelynek a három csúcsa Szirt (a fővárostól 360 kilométerre), Bani Valid oázis (170 km), valamint Seba (400 km).

A brüsszeli NATO-főhadiszálláson Oana Lungescu, az észak-atlanti szervezet szóvivője ehhez azt tette hozzá, amit a NATO már hetek óta csaknem naponta megismétel Líbiával kapcsolatban: amíg a helyzet szükségessé teszi, a NATO folytatja a líbiai katonai műveleteket. Pontosan nem tudják megmondani, hogy erre még meddig lesz szükség, de remélik, hogy már nem sokáig. (jv)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.