Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2012. Február 09. 13:34, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fogyás csokitortával?

Fogyás csokitortával?

A csokoládé torta segít a fogyásban - állapították meg a Tel-Avivi Egyetem kutatói. Legalábbis abban az esetben, ha egy teljes reggeli részeként fogyasztunk el egy szeletet.

Jó hír azoknak, akik fogyni szeretnének, hogy a reggeli részeként még lehet édességet fogyasztani, ugyanis a szervezet anyagcseréje ilyenkor a legaktívabb, és a nap hátralévő részében még ledolgozza az ilyenkor bevitt kalóriákat. Egy szelet csokoládétorta pedig kifejezetten segíti a fogyást.

A Tel-Avivi Egyetem kutatói 193 túlsúlyos embert vontak be vizsgálatukba. Az önkéntesek egyik csoportja alacsony szénhidráttartalmú étrendet követett, amelyben a reggeliként maximum 300 kalóriát vihettek be szervezetükbe, míg a másik csoport egy 600 kalóriás, teljes reggelivel indíthatta a napot. Emellett ez utóbbiak még egy szelet csokitortát vagy más édességet is megengedhettek maguknak. A napi energiabevitel mindkét csoportban ugyanannyi, férfiak esetében 1600, nőknél 1400 kalória.

16 hét után mindkét csoport tagjai átlagosan 15 kilogrammot fogytak, de a következő 16 hétben az első csoport tagjai visszaszedtek átlagosan 10 kilogrammot, míg a csokitortás csoport tagjai további hét kilogrammot adtak le - számol be a kutatásról a The Telegraph.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 02. 12:43, csütörtök | Belföld

Több százezer lefoglalt védőmaszkot ajánlott fel a NAV karitatív célra

Több százezer lefoglalt védőmaszkot ajánlott fel a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) karitatív célra.

2023. Február 02. 09:23, csütörtök | Belföld

Megmenthette volna az élettársát, ha segít az ellátásában

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki vérző sérüléssel magára hagyta élettársát, aki a sérülés következtében életét vesztette.

2023. Február 02. 09:21, csütörtök | Belföld

Kiskorú rokonait vette rá arra, hogy piát lopjanak neki

A Hevesi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül bíróság elé állította azt a 28 éves nőt, aki arra vette rá kiskorú rokonait, hogy a boltból szeszes italt lopjanak.

2023. Február 02. 09:00, csütörtök | Belföld

Újabb 17 embert fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben

Újabb 17 embert - köztük orvosokat és cégvezetőket - fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.