Városlista
2024. március 4, hétfő - Kázmér

Hírek

2012. Február 09. 13:34, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fogyás csokitortával?

Fogyás csokitortával?

A csokoládé torta segít a fogyásban - állapították meg a Tel-Avivi Egyetem kutatói. Legalábbis abban az esetben, ha egy teljes reggeli részeként fogyasztunk el egy szeletet.

Jó hír azoknak, akik fogyni szeretnének, hogy a reggeli részeként még lehet édességet fogyasztani, ugyanis a szervezet anyagcseréje ilyenkor a legaktívabb, és a nap hátralévő részében még ledolgozza az ilyenkor bevitt kalóriákat. Egy szelet csokoládétorta pedig kifejezetten segíti a fogyást.

A Tel-Avivi Egyetem kutatói 193 túlsúlyos embert vontak be vizsgálatukba. Az önkéntesek egyik csoportja alacsony szénhidráttartalmú étrendet követett, amelyben a reggeliként maximum 300 kalóriát vihettek be szervezetükbe, míg a másik csoport egy 600 kalóriás, teljes reggelivel indíthatta a napot. Emellett ez utóbbiak még egy szelet csokitortát vagy más édességet is megengedhettek maguknak. A napi energiabevitel mindkét csoportban ugyanannyi, férfiak esetében 1600, nőknél 1400 kalória.

16 hét után mindkét csoport tagjai átlagosan 15 kilogrammot fogytak, de a következő 16 hétben az első csoport tagjai visszaszedtek átlagosan 10 kilogrammot, míg a csokitortás csoport tagjai további hét kilogrammot adtak le - számol be a kutatásról a The Telegraph.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 04. 09:50, hétfő | Belföld

Idéntől plusz egy hónap van a gépjárműadó befizetésére

Március elején érkeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a gépjárműadóval kapcsolatos határozatok a gépjárműadó fizetésére kötelezetteknek vagy képviselőjüknek. Idén egy hónapot nyernek a gépjármű üzembentartói, tulajdono

2024. Március 04. 09:18, hétfő | Belföld

Egészségügyi államtitkár: mintegy 94 ezer egészségügyi dolgozó bére emelkedett

Közel 94 ezer egészségügyi dolgozót érint az átlagosan húszszázalékos egészségügyi szakdolgozói béremelés - mondta el a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

2024. Március 04. 07:55, hétfő | Belföld

Hamarosan megkezdődnek az idei autópálya felújítási munkák

A márciusi 15-i hosszú hétvége után rögtön megkezdi az idei autópálya-felújításokat a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A társaság reményei szerint a hároméves felújítási programmal lényegében már idén végezhetne

2024. Március 04. 06:00, hétfő | Belföld

Szijjártó Péter: mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért

Mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.