Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Február 15. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI/Fotó: MTI/Balázs Attila

Folytatódik az árhullám levonulása a Felső-Tiszán

Folytatódik az árhullám levonulása a Felső-Tiszán

A Felső-Tiszán folytatódik az árhullám levonulása - tette közzé vasárnap a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a honlapján.

Tájékoztatásuk szerint a Tisza Vásárosnaményig ütemesen apad, szombaton a másodfokú árvízvédelmi készültségi szintet megközelítve 743 centméteren tetőzött a vízszint. A sorozatosan egymásra futó árhullámok miatt jelenleg Záhony térségében tetőzés közeli a vízállás, lejjebb még árad a folyó.

A védvonalak mentén elsőfokú készültség van érvényben Olcsvaapátitól Szabolcsveresmartig, Dombrád és Tiszabercel térségében a magas vízállások miatt fenntartják a másodfokú riasztást. Szombaton Vásárosnaménynál másodpercenkénti 1750 köbméteres vízhozamot mértek a Tiszán a szakemberek.

A Szamoson, a Túron és a Krasznán apadás kezdődött, utóbbi két folyón azonban a jelenlegi magas vízállások miatt még másodfokú szint mellett védekeznek. A Lónyay-főcsatornán a kismértékű vízszintemelkedés miatt a legenyhébb készültségi szint van érvényben.

A belvízzel elöntött terület az igazgatóság működési területén 12 500 hektár, ennek csaknem fele vetés és szántó.

Az időjárási előrejelzések szerint a következő három napban a Felső-Tisza vízgyűjtőjén nem várható jelentős csapadék, az árhullámok levonulása folyamatos lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára