Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2021. November 07. 12:09, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Friss jogsis autós ment szembe a forgalommal az autópályán

Friss jogsis autós ment szembe a forgalommal az autópályán

Máris bevonták három hónapos jogosítványát és büntetőeljárást indítottak azzal a férfival szemben a rendőrök, aki miután észrevette, hogy rossz irányba halad az autópályán megfordult és szemben a forgalommal közlekedett.

Szombaton délben több lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre egy kisteherkocsiról, amely az M30-as autópályán a forgalommal szemben haladt. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, már azonban nem találták meg a szabálytalan járművet – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy az adatgyűjtésnek köszönhetően sikerült azonosítani a járművet, amely egy vállalkozás tulajdonában állt. A telephelyen azonban az egyenruhások senkit nem találtak. Délután viszont megjelent az Encsi Rendőrkapitányságon a furgont vezető sofőr.

A léhi férfi a nyomozóknak elmondta, hogy mindössze három hónapja rendelkezik vezetői engedéllyel. Miután észrevette, hogy rossz irányba megy az autópályán úgy döntött, hogy megfordul és ugyan a forgalommal szemben, de a lehető legrövidebb úton letér a sztrádáról. Az eset során a csodával határos módon baleset nem történt – tette hozzá a rendőrség.

Az Encsi Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a sofőrrel szemben, jogosítványát bevonták.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

2022. Augusztus 14. 15:01, vasárnap | Belföld

Erdőkért felelős államtitkár: ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig

2022. Augusztus 14. 14:09, vasárnap | Belföld

Most kell nagyon odafigyelni erre!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.

2022. Augusztus 14. 11:03, vasárnap | Belföld

Túrázót ért baleset a Mátyás-hegyi barlangban

Négy óra alatt hozták fel a Mátyás-hegyi barlangból azt a nőt, aki egy vezetett túrán sérült meg szombaton - írta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-nek küldött közleményében.