Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2018. Május 17. 09:59, csütörtök | Bulvár
Forrás: infovárosok

Furcsa szenvedélynek hódol Horváth Éva kisfia

Furcsa szenvedélynek hódol Horváth Éva kisfia

Horváth Éva kisfia, az egy éves Kristóf ahogy ebben a korban általában minden gyerek, egy izgő-mozgó kis energiabomba.

Fáradhatatlan, egy pillanatra sem lehet egyedül hagyni, mindent megtalál, kipakol, semmi sem marad előtte rejtve. Arról nem is beszélve, hogy a legapróbb dolgokat is kiszúrja, így Éváék gyakran viccelődnek azzal, könnyen lehet, hogy tisztaságmániás lesz a gyerek.

Horváth Éva nemrégiben szemészeti szűrővizsgálaton járt kisfiával, Kristóffal. A kisgyermekek szemészeti eltéréseit laikus szemmel gyakran nehéz, vagy egyáltalán nem lehet észrevenni. Előfordulhat, hogy úgy tűnik minden rendben, és mégis fennáll valamilyen probléma. Ezért is ajánlott már csecsemőkorban elvinni a gyermeket szűrővizsgálatra, hogy az olyan, esetleges eltérések időben kiderüljenek, mint például a rejtett kancsalság, a két szem közötti jelentős dioptria különbség vagy a gyenge látásélesség.

Pontosan tudja ezt Horváth Éva is, akinek kisfia nagyon jól viselkedett a vizsgálaton.

„Kristófka szerencsére még nem sokszor volt orvosnál, de ha mégis sor kerül rá, általában jól viseli ezeket a látogatásokat. Az oltások okoznak néha problémát, de ott sem a szuri fáj neki, hanem az zavarja, hogy lefogják. Nagyon eleven, nem tudja hova tenni, hogy miért nem mehet arra, amerre szeretne. Egy izgága gyerkőccel nem olyan egyszerű az orvosi vizsgálat, de szerintem, akinek gyereke van, annak ezt nem kell magyarázni” – kezdte Horváth Éva.

„Azt gondoltam, hogy Kristófot is a felnőtt szemészeteken megszokott, nagyméretű szemvizsgáló géppel ellenőrzik majd, de szerencsére teljesen gyerekbarát volt a vizsgálat. Nem kellett semmit a szemébe csepegtetni, nem világítottak bele közelről, erős fénnyel sem. Nagyon kedves volt a doktornő a Czeizel Intézetben, különféle hangokkal és játékokkal próbálta lekötni a figyelmét, hogy egy helyben maradjon, és a meghatározott fényes pontra fókuszáljon. Így olyan volt az egész, mintha csak játszani mentünk volna valahova. Hál ’istennek mindent rendben találtak, Kristóf szeme akárcsak az enyém, olyan, mint a sasé. Most már értem, miért szúrja ki a legapróbb hangyákat a kertben és szedi össze a mikro szöszöket is a padlóról. Furcsa szenvedélyei vannak… Szoktunk is nevetni otthon, hogy tuti tisztaságmániás lesz a gyerek” – tette hozzá Éva.

Címkék: fiú, horváth éva, kisfia

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 20. 08:47, szerda | Bulvár

Mel Brooks folytatja a Világtörténelem című filmjét

Mel Brooks folytatja negyven éve bemutatott Világtörténelem - 1. rész című filmjét - számolt be róla a deadline.com.

2021. Október 19. 14:01, kedd | Bulvár

Mel Gibson is szerepel a John Wick-előzménysorozatban

Az Oscar-díjas Mel Gibson is szerepel abban a háromrészes tévésorozatban, amely a John Wick-filmekben megismert Continentalról, a bérgyilkosok hoteljéről szól.

2021. Október 17. 16:05, vasárnap | Bulvár

Visszatért a világ első játékfilmes forgatócsoportja a Nemzetközi Űrállomásról

Visszatért a Földre vasárnap a világ első forgatócsoportja, amely játékfilmen dolgozott a világűrben.

2021. Október 16. 08:47, szombat | Bulvár

A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre

A Coldplay együttes vállalta, hogy 2022-es világturnéja 50 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár majd, mint 2016-os turnéja.