Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2012. Április 21. 14:07, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Így szinte minden elérhető lesz biciklivel

Így szinte minden elérhető lesz biciklivel

Oroszlányban a város főutcája mentén csaknem egy kilométeres kerékpárút és járda épül meg, ezzel a településen szinte az összes szolgáltató intézmény elérhető lesz kerékpárral.

A beruházással a napi ezerfős biciklis forgalom megkétszereződésére számítanak – tudatta a polgármester.

Takács Károly (Fidesz) elmondta: a 114 millió forintos beruházáshoz a város 74 millió forint támogatást nyert el. Az úttest mindkét oldalán megépülő kerékpárút mellett két kisebb hidat kell építeni a nyomvonalat keresztező patak felett, valamint korszerűsítik a közvilágítást, és különböző pontokon összesen száz kerékpár tárolására alkalmas eszközöket telepítenek.

A tervek szerint a kivitelezés júliusban kezdődik meg, a kerékpárutat szeptemberben adják át a forgalomnak. Oroszlányt egyeztetéseket folytat a Tatabánya felé vezető kerékpárút előkészítéséről.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 19:08, szerda | Belföld

Az idén végre lesz hazai kajszi- és őszibarack

A legtöbb nyári gyümölcsből valamivel jobb termés várható, mint az elmúlt két évben, és jó hír, hogy a tavalyi és a tavalyelőtti hiány után az idén lesz hazai kajszi- és őszibarack,

2022. Május 18. 13:09, szerda | Belföld

Andrzej Duda: Brüsszel késlelteti a magyar helyreállítási alap eszközeinek folyósítását

Brüsszel késlelteti a magyar helyreállítási alap eszközeinek folyósítását, miközben Magyarország energiabiztonsága komoly beruházásokat igényel

2022. Május 18. 12:02, szerda | Belföld

A Balaton megóvásáért indult ökológiai és kulturális programsorozat

A Balaton megóvása érdekében ökológiai-kulturális programsorozat indult, amely a tervek szerint 2023 után is folytatódik.

2022. Május 18. 10:01, szerda | Belföld

Egyéves gyerekük mellett rejtegette a drogot a házaspár - Videó

Az apát és az anyát lakásukban fogták el a miskolci nyomozók, míg a drogbizniszben alattuk álló díler kezén az utcán kattant a bilincs.