Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Március 27. 11:02, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Gyerekekre bízta a nő a kiskutya eltüntetését

Gyerekekre bízta a nő a kiskutya eltüntetését

Állatkínzás és kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoztak a kecskeméti rendőrök.

„Valami furcsa azzal a szatyorral”, gondolhatta a férfi, aki meglátott a földön egy, a szokásosnál jobban mozgó nejlontáskát tavaly szeptember 18-án este Kecskeméten. A kidobott holmira egy elhagyatott ház udvarán lelt, majd, amikor jobban szemügyre vette azt, biztossá vált, hogy egy állat lapul benne. Ekkor kikötötte a szatyor fülét, és egy kölyökkutya nézett vele farkasszemet. A sorsára hagyott eb láthatóan gyenge és sérült volt, ezért értesítette a rendőröket, akik a helyszínre siettek – közölte a rendőrség.

A nyomozók – látva az állat lábán lévő sebet – elszállíttatták a négylábút további ellátásra, és nyomozást indítottak állatkínzás miatt ismeretlen elkövetővel szemben. Másnap sajnálatos hír érkezett: a kutya annyira gyenge volt, hogy az orvos minden erőfeszítése ellenére elpusztult.

A rendőrök a környék kamerafelvételeit elemezve igyekeztek az elkövető nyomára bukkanni és sikerrel is jártak. Az egyik kamera rögzítette, amint két gyermek visz egy szatyrot, majd elhelyezik ott, ahol később rábukkant a bejelentő. A fiatalok meghallgatásánál jelen volt törvényes képviselőjük, akinek idő közben megszólalt a lelkiismerete, és bevallotta bűnösségét.

Az asszony elmondásai szerint befogadták az állatot, ami az egyik napon kiszökött az utcára, ekkor szerezte a sérülését, és ez után döntötte el, hogy megszabadul tőle. A feladattal a gyerekeket bízta meg, veszélyeztetve ezzel a szellemi fejlődésüket.
Az 58 éves nőnek állatkínzásért és kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie. A nyomozást befejezték a rendőrök és az iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére