Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. November 19. 10:00, szombat | Belföld
Forrás: Ügyészség

Hajléktalan társát gyújtotta fel egy férfi

Hajléktalan társát gyújtotta fel egy férfi

A Vas Megyei Főügyészség eredményesen indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki Szombathelyen két hajléktalan ruházatát meggyújtotta, akik közül az egyik belehalt a sérüléseibe, míg egy hajléktalant késsel mellkason sz

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2022 augusztusában az egyik szombathelyi parkolóban közös italozás közben egy öngyújtóval meggyújtotta hajléktalan társának az egyik bokáján lévő kötést. A tűz átterjedt a sértett másik lábán lévő kötésre is, és mindkét alsó végtagra kiterjedő, II.-III. fokú égési sérüléseket okozott. A sértett kórházi ellátása során 2022 októberében elhunyt.

A sértett halála összefüggésbe hozható az általa elszenvedett égési sérüléssel, és az ennek következtében beálló többszervi elégtelenséggel.

Ezt követően a férfi 2022 októberében, Szombathelyen egy hajléktalanszállón, ugyancsak közös italozás közben az asztalon lévő késsel megszúrta egy másik sértett mellkasának bal oldalát, amelynek következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett, de fennállt a súlyosabb sérülés bekövetkezésének lehetősége.

Közel két héttel később az elkövető egy szombathelyi lakóház előtti füves területen folyadékkal leöntötte, majd meggyújtotta a földön ittas állapotban fekvő újabb sértett ruházatát. A sértettnek sikerült eloltani a tüzet, azonban a gyanúsított cselekménye következtében a háta bal oldalán nyolc napon túl gyógyuló, súlyos II. fokú égési sérülést szenvedett.

A Vas Megyei Főügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta az őrizetben lévő, jelenleg halált okozó testi sértés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsított férfi letartóztatásának elrendelését.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója – az ügyészi indítvánnyal egyezően –a mai napon elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapra. A végzés jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.