Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Július 12. 07:31, péntek | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Halálos gyógyszer-túladagolásban halt meg 25 beteg Ohioban

Halálos gyógyszer-túladagolásban halt meg 25 beteg Ohioban

Vádat emeltek egy sorozatban elkövetett, 25 beteg halálát okozó gyógyszer-túladagolásért a hatóságok Ohioban.

Bejelentette 23 dolgozójának elbocsátását egy Ohio állambeli, amerikai kórházi hálózat csütörtökön, miután kiderült, hogy a hálózatnál előfordult szakmai hiányosságok messze túlmutatnak annak az intenzív osztályos orvosnak az ügyén, aki ellen a hatóságok vádat emeltek egy sorozatban elkövetett, 25 beteg halálát okozó gyógyszer-túladagolásért.

Az ohiói főváros, Columbus környékén tevékenykedő Mount Carmel egészségügyi hálózatnál - amelyhez az érintett kórházak és rendelőintézetek tartoznak - öt héttel az orvos őrizetbe vétele után döntöttek közel kéttucat orvos, nővér és gyógyszerész elbocsátásáról.

A 25 beteg meggyilkolásával vádolt William Husel ugyan nem vallotta bűnösnek magát, de elmondta, hogy a haldokló betegek szenvedésein akart enyhíteni, ezért utasította munkatársait a megengedettnél nagyobb adag fájdalomcsillapító beadására.

Az ügy vizsgálata nyomán eltávolított további egészségügyi dolgozók ellen nem indult bűnvádi eljárás. A Mount Carmel elnök-vezérigazgatója ugyanakkor bejelentette: a jövő hónapban ő is nyugdíjba vonul, azaz teljes vezetőváltás várható a kórházi hálózatnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése