Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2016. Március 10. 11:56, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Handó Tünde: az ítélkezés minőségét mutatja a társadalmi elfogadottság is Vas megyében

Handó Tünde: az ítélkezés minőségét mutatja a társadalmi elfogadottság is Vas megyében

Az ítélkezés, a bírói munka magas minőségét mutatja, hogy Vas megyében a bíróságok által meghozott ítéletek 90,5 százaléka első fokon jogerőre emelkedik -

hangoztatta Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke csütörtökön a Szombathelyi Törvényszék összbírói értekezlete előtt tartott sajtótájékoztatóján Kőszegen.

Az OBH elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt három évben a Szombathelyi Törvényszék büntetőügyben nem hozott olyan ítéletet, amelyet később az ítélőtáblán hatályon kívül helyeztek volna. Ez szavai szerint szintén arra utal, hogy a törvényszéken kellően megalapozott, magas színvonalú és szakszerű ítéletek születnek.
Handó Tünde hangsúlyozta: annak, hogy Vas megyében komoly tekintélye és elfogadottsága van a bíróságoknak, a jól végzett munkán túl a Vas megyei emberek igazságszeretete és jogkövető magatartása is az oka.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 13. 18:08, vasárnap | Belföld

Megtriplázódott a májusi vendégéjszakák száma Magyarországon a tavalyihoz képest

Májusban a tavalyihoz viszonyítva több mint 200 százalékkal, több mint 1 millió 250 ezerre nőtt a vendégéjszakák száma Magyarországon

2021. Június 13. 17:07, vasárnap | Külföld

Csomagolóanyagok és palackok alkotják az óceánokban lévő műanyagok többségét

Az elvitelre vásárolt élelmiszerek csomagolóanyaga és az italospalackok alkotják az óceánokban lévő műanyagszemét többségét egy spanyol kutatás szerint.

2021. Június 13. 16:08, vasárnap | Külföld

Ismét szigorításokat vezetnek be Moszkvában

Oroszországban február 15. óta először emelkedett ismét 13 ezer fölé az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma.

2021. Június 13. 15:04, vasárnap | Kék hírek

Nemcsak gyűjtögetett, gyújtogatott is

A gyanú szerint az otthonában állattetemeket gyűjtögető férfi a kerületi lomtalanítás alatt több hulladékot is felgyújtott.