Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 09. 12:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Bús Csaba

Herczegh Anita: 930 árvával, félárvával vette fel a kapcsolatot a Regőczi Alapítvány

Herczegh Anita: 930 árvával, félárvával vette fel a kapcsolatot a Regőczi Alapítvány

Kilencszázharminc olyan gyerekkel vette fel a kapcsolatot a Regőczi István Alapítvány, aki a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt

- közölte az alapítvány kuratóriumi elnöke hétfőn Kecskeméten, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Komplex Hajléktalanellátó és Rehabilitációs Központjában.

Herczegh Anita, az államfő felesége elmondta: az alapítvány országosan 629 gyereket támogatott 140 millió forint értékben, további 65 gyerek esetében pedig a közelmúltban állapították meg a segély mértékét, összesen mintegy 12 millió forintot.

A támogatás egyszeri, nagyjából 200 ezer forintos gyorssegélyt jelent, a hosszú távú, havi rendszeres ellátás, valamin a jogi és pszichológiai segítségnyújtás rendszerét 2022-től alakítják ki - tette hozzá.

Az államfő felesége elmondta: az alapítvány Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyében 46 család, összesen 93 gyerek megsegítésről döntött több mint 18 millió forint értékben. További 6 család és 11 gyerek igényének elbírálása folyamatban van.



A Regőczi István Alapítvány kuratóriumi elnöke országjáró körutat kezdett, hogy mind a hét régióban találkozhasson az érintett családok mellett a kormányhivatalok, az önkormányzatok és a karitatív szervezetek munkatársaival, akik szintén a nehéz helyzetbe került gyerekek gondjainak enyhítésén dolgoznak.

Simon Attila István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint a Regőczi István Alapítvány tevékenysége "a nemzeti összefogás, a felelősségvállalás példaértékű mintája".

Almási Győző, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára kiemelte: az alapítvány személyre szabottan tudja a Covid-árvák anyagi támogatásán túl a gyermekek hosszú távú és hatékony segítését ellátni.

Áder János köztársasági elnök és felesége 2021-ben hozta létre a Regőczi István Alapítványt azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.