Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. November 04. 07:48, szerda | Belföld
Forrás: mti

Jelentősen növelhető a magyar kézműves sörök eladása

Jelentősen növelhető a magyar kézműves sörök eladása

Jelentősen növelhető a magyar kézműves sörök eladása mind bel-, mind pedig külföldön - közölte Szűcs László, a Főzdefeszt ügyvezetője kedden az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a magyar kézműves sörök külföldi eladása ma még nem jelentős, ám szeretnék elérni, hogy a magyar kézműves sörexport a jövőben dinamikusan emelkedjen. Többek között ezt is tartalmazza a Főzdefeszt Klaszter új fejlesztési stratégiája.

A stratégiát kedden ismertették a Főzdefeszt Klaszter és a Magyar Sörgyártók Szövetsége (Sörszövetség) által közösen rendezett gálaesten kedden Budapesten, amelyen átadták az év legfontosabb sörszakmai díjait.

Az ügyvezető elmondta még azt is, hogy a magyar kézműves sörfőzdék piaci fejlődését támogathatja, hogy Magyarországon világviszonylatban is kiváló műnőségű kisüzemi sörgyártó berendezéseket és eszközöket előállító üzem működik, amely termelésének 95 százalékát exportálja. Mindez a magyar kézműves sörök minőségének további javítását is lehetővé teszi. Így kihasználható mind a hazai, mind a külföldi kézműves sörpiacban rejlő lehetőség.

Az eseményen bejelentették, hogy a Magyar Sörgyártók Szövetsége a jövőben pártoló tagokkal bővül, lehetőséget nyújtva a kisebb hazai sörfőzőknek az iparági érdekképviseleti szervezethez való csatlakozásra.

A Főzdefeszt és a Sörszövetség által kedden megrendezett Jubileumi Díjkiosztó Gálaesten átadták az év legfontosabb sörszakmai díjait.

Így például az idei év, 2015. Legjobb Sörfőzdéje a Monyó Brewing Co., a díj, azt a főzdét jutalmazza, amely ebben "az évben a legjobban elkapta a fejlődő piac ritmusát". A Legszebb Sörcímke díját pedig a Hübris gerillafőzde Chorongi nevű söre kapta. A sörszövetség az este folyamán Puska Tamás, a Kocsmablog alapítójának munkáját díjazta a Sör mi több Médiadíjával.

A Főzdefeszt 2011-ben született azzal a céllal, hogy átrajzolja a magyar sörkultúrát, helyet teremtsen benne a kis sörfőzdéknek, a sokféleségnek, és a sörgasztronómiának. Az azóta eltelt 5 üzleti évben 10 Főzdefeszt volt, melyre évi 60-80 ezer érdeklődő látogat ki. A magyar kézműves sörfőzdék a becslések szerint évente mintegy 150-200 ezer hektolitert állítanak elő. Most az országban mintegy 40-50 kézműves sörfőzde működik.

A Magyar Sörgyártók Szövetsége a vezető hazai sörgyártók érdekképviseleti szervezete. Tagvállalatai a Borsodi Sörgyár Kft., a Dreher Sörgyárak Zrt. és a Heineken Hungária Zrt. négy magyarországi gyárban összesen 6,2 millió hektoliter sört termeltek 2014-ben - tájékoztattak a szervezők.

Címkék: kézműves sör, sör

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő