Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 25. 18:10, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Jónak lenni jó! - Dietetikus: a hosszú távú cél a megelőzés

Jónak lenni jó! - Dietetikus: a hosszú távú cél a megelőzés

Idén a cukorbeteg gyermekeknek és fiataloknak gyűjt a közmédia Jónak lenni jó! című programja.

Soltész Erzsébet dietetikus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában kiemelte: céljuk a figyelemfelhívás, hosszú távon a megelőzés.

A szakember elmondta: a cukorbetegség évtizedek alatt alakul ki, így ha valaki gyermekkortól kezdve helyesen étkezik, csökkenthető a betegség kockázata.

Soltész Erzsébet dietetikus kifejtette: az Egy Csepp Alapítvány által szervezett kampány keretében szakemberek járják az országot, a gyermekek sajátos foglalkozások során ismerhetik meg a cukorbetegséggel kapcsolatos információkat. A KiDS program szakmai anyagai, köztük táplálkozási útmutatók bárki számára elérhetők és letölthetők a http://www.egycseppfigyelem.hu/ oldalon - tette hozzá.

A közmédia december 16-án tematikus napot tart, hogy felhívják a figyelmet a cukorbeteg gyermekekre. Az adományvonal száma: 13630.

Soltész Erzsébet elmondta: a gyűjtés során befolyt összegből táborozni viszik el a cukorbeteg gyermekeket.

Kiss János Tibor diabetológus kiemelte: az is céljuk, hogy megtanítsák, a cukorbeteg gyermekek nem különböznek társaiktól. A gyermekeknek képregényes formában magyarázzák el a tudnivalókat, köztük, hogy mi a teendő vészhelyzet esetén. Emellett a szülőket, pedagógusokat is oktatják. Kiss János Tibor azt is elmondta: nemzetközi összehasonlításban a magyar szülőket és pedagógusokat felkészültebbnek, tájékozottabbnak látja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.