Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 10. 14:10, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Ők nagyobb veszélyben vannak

Ők nagyobb veszélyben vannak

A koleszterinszintet csökkentő sztatinok szedése az idősebb nőknél emeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát – állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

A minnesotai Mayo Klinika szakemberei 153 ezer, átlagosan 63 éves nőt vontak be vizsgálatukba. Az eredmények azt mutatták, hogy függetlenül az alkalmazott dózis nagyságától és a gyógyszer típusától, a sztatinokat szedő, menopauza után lévő nők közül nagyobb arányban alakult ki diabétesz azoknál, akik szedték a koleszterinszintet csökkentő szereket, mint azoknál, akik nem.

„A sztatint szedő nőknek tudatában kell lenniük, hogy rendszeresen szükséges ellenőriztetniük vércukorszintjüket, valamint májfunkciójukat” – hangsúlyozta Suzanne Steinbaum, a New York-i Lenox Hill Kórház szakorvosa. A tanulmányt az Archives of Internal Medicine című szakfolyóirat hétfőn megjelent számában tették közzé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.