Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 07. 23:41, szerda | PR

Kávéházi hangulat, igazi kávé fanatikusoknak

Kávéházi hangulat, igazi kávé fanatikusoknak

Ha mindened a kávé, akkor ez a cikk neked szól. Teremts igazi kávéházi hangulatot otthonodban pár egyszerű lépéssel.

Bár a kávé szerelmeseinek mindegy hogy nyár vagy tél, az élmény a fontos, télen mégis valahogy többet gondolunk egy csésze forró kávéra.
Ehhez társul az otthon melege és a meghitt hangulat. De miért csak a fantáziádban? Valósítsd meg álmaidat, és teremts meg a kávéházi élményt otthon.

Lehet hogy hétköznap reggelente csak egy rohanós espresso-ra van idő, a hétvégi programok közé azért mindenképp iktass be egy ráérős kávézást.

Képzeld el, ahogy kávéfőzés közben felszabadulnak az aromák, amik a kiváló minőségű arabica kávé mellett a szuper kávé pörkölést dicsérik. És amikor kifőtt a kávé, a gőzölgő nedűt egy gyönyörű kávéscsészébe töltöd, ami mellé már gondosan ki van készítve a kiskanál, a kedves cukortartó, és a fahéj. Mert ugye a cappuccino tetején a tejhabra te is szereted a fahéjat? Vagy te inkább kakaóport szórsz rá? Most vedd a kezedbe a csészét, helyezd magad kényelembe a fotelban, és élvezz ki minden kortyot!

És ha ezt most ilyen jól elképzelted, akkor valósítsd meg! Kérj a családtól pár perc énidőt, amikor nem nyaggatnak, nem kell senki körül sürögnöd-forognod, csak élvezed a rögtönzött kávéházat. Vagy csináljatok belőle közös családi programot! A felnőttek kávéznak, a gyerekek pedig forró kakaót szürcsölnek.
De várj egy picit! A kávéházban sütit is adnak, ugye? Hát akkor lehet hogy nektek is kéne a forró italok mellé enni egy finom kávés süteményt? Ne ijedj meg! Vannak olyan kávés bögrés sütik, amik szó szerint 5 perc alatt elkészíthetők!



Végezetül jöjjön egy rövid összefoglaló, mi szükséges az otthoni kávéházi hangulathoz:

Jó minőségű kávé, saját ízlésed szerint elkészítve. Lehet ez egy hagyományos espresso, cappuccino vagy latte, de kísérletezhetsz is olyan különlegességekkel, mint bécsi kávé, melange vagy a tél nagy slágere, a fűszeres sütőtökös tejeskávé, a pumpkin spice latte.
Kávékészítő eszközök. Egy jó kávéfőző, egy tejhabosító kétségkívül a kávéimádók alap kelléktárának részei. Ha pedig tejszínhabbal szereted a kávét, érdemes beruházni egy jó minőségű szifonra is, a házi tejszínhab összehasonlíthatatlanul finomabb a boltinál.
Szép tálalás. Minden kávészerető tudja, hogy az élményhez a megfelelő tálalás legalább annyira hozzájárul, mint az íz. Ahány kávé típus, annyiféle tálaló eszköz, válaszd ki a kedvenc kávé típusod és szerezd be hozzá a megfelelő eszközöket, szép szalvétákat, kiskanalat, cukortartót és tejkiöntőt.
Édesség. Ez persze már csak hab a tortán. A kávé mellé egy finom sütemény, vagy legalább egy kocka csoki – mondjuk stílusosan egy kávés kocka – felteszi az i-re a pontot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat