Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 14. 08:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kedvezményesen vásárolhatnak a véradók

Kedvezményesen vásárolhatnak a véradók

Fél évig kedvezményesen vásárolhatnak az elfogadóhelyeken a véradók az Önkéntes véradó virtuális kártyával hétfőtől - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a véradók világnapja alkalmából az MTI-vel.

A szervezet vasárnapi közleménye szerint június 14-étől minden donor rendelkezhet Önkéntes véradó virtuális kártyával, amelyet telefonon egy ingyenes applikációval lehet megjeleníteni, de akár pdf-formátumban is letölthető vagy plasztikkártya is kérhető belőle.

A kártyával a donorok a véradástól számított fél éven belül több mint ezer kiskereskedőnél, helyi szolgáltatónál vásárolhatnak kedvezményesen. A rendszeres véradók különböző fokozatú, véradási számuknak megfelelő kártyát kapnak, amellyel több száz prémium szolgáltatónál megemelt alapkedvezményben részesülhetnek - ismertették.

Azt írták: ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészítmény álljon rendelkezésre, folyamatosan szükség van az önkéntes véradók térítésmentes segítségére.

A magyar véradók felelősségtudatának és önzetlenségének köszönhetően a koronavírus-járvány eddigi ideje alatt a vérkészítmény-ellátás folyamatos volt Magyarországon, és az OVSZ mindent megtesz azért, hogy folyamatos is maradjon - emelték ki.

Hozzátették: "június 14-én szerte a világon köszönetet mondunk azoknak, akik önzetlen adományukkal, a véradásukkal, számukra ismeretlen embereknek segítenek meggyógyulni, nemegyszer életben maradni."

Bővebb információk és az elfogadóhelyek listája az applikációban és a www.ovsz.hu/hu/hirek/onkentes-verado-kartya oldalon található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.