Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 22. 06:00, szombat | Sport
Forrás: MTI

Kerkez gyerekkora óta a Premier League-ről álmodott

Kerkez gyerekkora óta a Premier League-ről álmodott

A Bournemouth friss igazolása, a magyar válogatott Kerkez Milos a klubnak adott első interjújában arról beszélt: gyerekkora óta arról álmodott, hogy a Premier League-ben futballozhat.

"Elsősorban a klub részéről tapasztalt tisztelet miatt döntöttem a Bournemouth mellett. Meglátogattak minket az otthonunkban, hogy ismertessék a terveiket, ez nagyban hozzájárult a döntésemhez" - fogalmazott a 19 éves játékos, aki arról is beszélt, mint mindenkinek, így neki is gyerekkori álma volt, hogy a világ legerősebb bajnokságában, a Premier League-ben szerepeljen.

Kerkez kiemelte, a meccsek intenzitása és sebessége kiemelkedik az angol élvonalban, ahol a világ legjobbjai játszanak, így minden más lesz, mint amit eddig tapasztalt. Hozzátette, tudja, mire számíthat, mivel a Konferencia-liga idei elődöntőjében korábbi csapatával, a holland AZ Alkmaarral találkozott a West Ham Uniteddel. Megjegyezte, felkészültnek érzi magát.

A nyolcszoros magyar válogatott nevetve "őrült bal bekknek" nevezte magát. Saját bevallása szerint élvezi a védekezést, a szereléseket és a párharcokat, de szereti segíteni a csapatát támadásban is. Megfogalmazása szerint a DNS-ében van, hogy fel-alá rohanjon a pályán, ez az, amit szeret csinálni.

Kerkez elárulta, a nyáron kinevezett spanyol vezetőedzőnek, Andoni Iraolának is nagy szerepe volt az átigazolásában, mert kifejezetten szereti a játékfilozófiáját.

"Szerbiában születtem, de a nagymamám magyar, neki köszönhetően kaptam meg a magyar papírokat, azaz kettős állampolgár vagyok. A magyar válogatottban játszom, ez volt az én és a családom döntése, miután meghívtak" - mondta Kerkez, aki megtiszteltetésnek nevezte, hogy a magyar nemzeti együttesben játszhat. Megjegyezte, a következő Eb-selejtező éppen Szerbia ellen lesz, ami számára két okból is fontos, egyrészt a csoport két favoritja találkozik, másrészt a meccsen kint lesz az egész családja.

Kerkez Milos tavaly januárban szerződött az AC Milantól a holland AZ Alkmaarhoz, melyben alapemberként számítottak rá az elmúlt idényben. A szerbiai születésű futballista a Hajduk Kula, a Rapid Wien, majd az ETO FC Győr utánpótlásában nevelkedett, utóbbi klubtól került 2021 februárjában a Milanhoz. A Bournemouth csütörtökön jelentette be a szerződtetését, korábbi sajtóinformációk szerint 18 millió eurót fizettek érte.

Fotó: Bournemouth

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.