Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2017. Április 09. 07:47, vasárnap | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:

Késsel fenyegetőzött az utcán egy afrikai férfi Milánóban, a rendőrök lábon lőtték

Késsel fenyegetőzött az utcán egy afrikai férfi Milánóban, a rendőrök lábon lőtték

Késsel fenyegetőzött Milánó utcáin szombat reggel egy feltehetően marokkói férfi, akit a rendőrök csak úgy tudtak megállítani, hogy több lövéssel megsebesítették - közölték az olasz hatóságok.

A rendőrök körbevették a mindkét kezében egy-egy késsel hadonászó férfit, akit először paprikasprével, majd gumibottal próbáltak megállítani, de elfutott. Végül többször is lábon lőtték, hogy el tudják fogni.

A férfinál nem voltak dokumentumok, de a hatóságok szerint marokkói állampolgárról van szó. Kórházba szállították. Az első vizsgálatok szerint kábítószer hatása alatt volt.

A rendőrséget helyi lakosok riasztották a reggeli órákban azzal, hogy Milánó egyik utcáján egy afrikainak tűnő férfi kiabál és késsel fenyegeti az arra járókat. Egy éjjel-nappal nyitva tartó, kebabot áruló üzletből lépett ki az utcára, ahol vitába keveredett bevándorló, feltehetően egyiptomi férfiak egy csoportjával, akik aztán magára hagyták.

"Nem terrortámadás történt, de az eset segített felmérni, milyen gyorsan vagyunk képesek beavatkozni veszély esetén, főleg a Stockholmban történtek után" - jelentette ki Marcello Cardona, a milánói idegenrendészet parancsnoka. Hangsúlyozta, hogy a rendőrök néhány perc alatt a helyszínen voltak és ártalmatlanná tették a késekkel hadonászó férfit. Hozzátette, ha kiderül róla, hogy illegális bevándorló, kiutasítják Olaszországból.

Címkék: afrika, kés, Milánó, olasz, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 17:02, vasárnap | Külföld

Rekordnagyságú területen pusztított erdőtűz az idén Európában

Minden korábbinál nagyobb területen pusztított erdőtűz Európában az idén az Európai Unió figyelőszolgálatának vasárnap ismertetett adatai szerint.

2022. Augusztus 14. 12:04, vasárnap | Külföld

Pusztító villámárvizekre készülhet Kalifornia a jövőben

Nagy területen pusztító villámárvizekkel kell szembenéznie a jövőben a ma történelmi szárazsággal küzdő Kaliforniának, amelyek nagyobb kárt okozhatnak majd, mint egy erős földrengés

2022. Augusztus 14. 06:00, vasárnap | Külföld

Poliovírust találtak New York szennyvízében

A járványos gyermekbénulásért felelős poliovírust találtak New York szennyvízében, különösen az oltatlanok vannak veszélyben - közölték a városi és állami hatóságok pénteken.

2022. Augusztus 13. 18:08, szombat | Külföld

Enyhíti a korlátozásokat az amerikai járványügyi központ a tanév kezdetén

Az Egyesült Államokban a diákoknak nem lesz kötelező karantén a hamarosan kezdődő tanévben, akkor sem, ha koronavírussal fertőzött személlyel voltak kapcsolatban