Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Május 16. 10:03, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Kifosztottak fiatalok egy alvó férfit, mindent felvett a kamera

Kifosztottak fiatalok egy alvó férfit, mindent felvett a kamera

A helyszínen elfogták a rendőrök azt a három férfit, akik a kamerafelvétel alapján egy villamosmegállóban kifosztottak egy magatehetetlen, védekezésre képtelen férfit.

Kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 19 éves O. Ádám, a 19 éves Sz. György, valamint a 34 éves R. Gábor ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága. A fiatalok május 8-án éjfél után az Oktogonnál, a 4-6-os villamos megállójában egy padon ülő férfitől elvették a mobiltelefonját – közölte a rendőrség.

A feltételezett elkövetők kihasználták a villamosmegállóban ülő fiatalember – láthatóan ittas – állapotát, és „összehangolt akció” keretében ellopták tőle a mobiltelefonját. Tették mindezt úgy, hogy O. Ádám helyet foglalt a fiatalember jobb oldalán, társa, R. Gábor a bal oldalán ült le, míg Sz. György eközben takarta a bűntársak cselekményét.
A három férfi dolga végeztével megpróbált lelépni, azonban a terézvárosi járőrök térfigyelő kamerán keresztül látva az eseményt, azonnal a helyszínre mentek, intézkedtek a feltételezett elkövetőkkel szemben, és az igazoltatás során R. Gábortól visszavették az elvett mobiltelefont.

A terézvárosi nyomozók a feltételezett elkövetőket kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A 19 éves O. Ádám vallomásában azt mondta, hogy nem állt szándékában a fiatalembertől elvenni a mobilját, csak fel akarta őt ébreszteni.

A VI. kerületi nyomozók a három férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: